"Жаданий" фестиваль підкорив Ізюм

21.08.2017 15:00 Культура
Фото: Аліна Курлович Фото: Аліна Курлович
Літературно-музичний фестиваль пройшов в Ізюмі.

Фестиваль тривав протягом двох днів — 18 та 19 серпня. У перший день відбулося пре-паті на Фазенді «Виноград» — поет Сергій Жадан та музиканти Олег Каданов і Євген Турчинов із гурту “Собаки в космосі” виступили зі спільним музичним проектом «Лінія Маннергейма». Після їх виступу письменник Юрій Андрухович разом з київською агенціэю “АртПоле” презентували виставу «Альберт, або Найвища форма страти».

Згодом, у рамках програми, відбулося урочисте відкриття муралу із зображенням Джона Леннона.

На центральній площі міста Ізюм була створена «Етносцена», де виступали переважно музичні гурти із Харкова та області. У кінотеатрі «Спартак» виступали колективи з Києва, Харкова, Луганської та Донецької області. Тут же із власними творами на сцену вийшли поети Юрій Андрухович, Любов Якимчук, Олексій Чупа, Артем Полежака та літературне угрупування NETWORчі.

У Центральному міському парку була відворена алея майстрів, де усі бажаючі могли купити прикраси, декор та одяг ручної роботи.

Головна сцена фестивалю "Дорога на Схід" була розташована на березі річки Сіверський Донець, її відкриття відбулося ввечері другого дня. Гостей фестивалю розважали всеукраїнські та харківської гурти — "ШАNA", Марина Богун та діти Новопсковського району "The ВЙО", "Жадан і собаки", "ТАРТАК".

За підрахунками організаторів фестивалю, захід відвідали близько 5-7 тисяч людей.

Ініціатор фестивалю Сергіій Жадан зазначив, що такі заходи можуть стати поштовхом для молоді, яка прагне реалізувати свій творчий потенціал.

-  Серед глядачів було багато цікавих людей, які самі грають музику або займаються творчістю. Просто, на превеликий жаль, у нас в Україні така культурна політика, що ініціативи функціонують лише у великих містах або в обласних центрах. А вже тут, у райцентрах, де наче небагато людей, на превеликий жаль, не так багато можливостей для реалізації творчих можливостей. Я думаю, що такі спільні проекти  можуть стати поштовхом для того, щоб місцеві жителі стали брати на себе ініціативи та могли розвиватися, - сказав Сергій Жадан.

Фото дивіться тут

Аліна Курлович

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта