Іменем Василя Стуса назвуть вулицю в Харкові

14.09.2016 06:20 Культура
Вулицю Механізаторську на Салтівці планують перейменувати на вулицю імені видатного українського поета Василя Стуса.

Таке рішення було прийнято 13 вересня, на засіданні міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища.

Заступник Харківського міського голови Ігор Терехов повідомив, що остаточне рішення про перейменування вулиці буде приймати сесія міської ради, яка відбудеться 14 вересня.

За словами Ігоря Терехова, потреба в перейменуванні вулиці в Московському районі виникла через те, що її назва втратило свою актуальність. Вулиця виникла на початку 1950-х років як дорога до дослідної базі Харківського інституту механізації сільського господарства.

Нова назва вулиці вибрано в зв'язку з тим, що ряд громадських організацій і творчих спілок неодноразово піднімали питання про увічнення імені українського поета, громадського діяча і Героя України Василя Стуса в назві топонімів Харкова.

Також топонімічна комісія прийняла рішення про перейменування вул. Поздовжньої в Немишлянська районі. Це пов'язано з тим, що крім цієї вулиці в Харкові вже є вулиця з такою ж назвою в Київському районі. Тому було прийнято рішення про зміну назви вул. Подовжню в Немишлянська районі в вул. Прирічну, оскільки до неї прилягає 3-й Прирічний провулок. Проект рішення з перейменування цієї вулиці теж буде винесено на розгляд сесії міської ради.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта