Художню галерею побудують в одному з районів Харківської області

05.07.2012 09:42 Культура
Сесією районної ради було ухвалено рішення про створення на Валківщині двох навчально-виховних комплексів.

Про це повідомив голова районної державної адміністрації Микола Малявін під час прес-конференції.

– У селищі Ков’яги відкриємо НВК. Також на базі місцевої школи буде відкрито другий у селищі дитсадок, оскільки там є черга з 60‑ти діточок. 1 вересня ми вже плануємо прийняти дітей. Такі ж роботи проводяться і в селі Новий Мерчик. Там є малокомплектна школа, і назріло питання відкриття НВК, адже в селі проживає 18 дітей, – сказав голова Валківської обласної ради Олександр Холодний.

Він також зазначив, що в закладах соціальної сфери, освітніх установах активно впроваджуються енергозберігаючі технології, зокрема встановлюються котли на твердому паливі, які працюють на вугіллі й на деревних відходах, що значно економить кошти місцевого бюджету.

Учасники прес-конференції підкреслили, що у Валківскому районі не було закрито жодного освітнього закладу, хоча більшість сільських шкіл малокомплектні.

–  Валківський район дійсно унікальний, адже, навіть коли настали важкі часи, у районі не було закрито жодної школи, не закривалася й не призупиняла свою роботу жодна лікувальна установа. Саме у Валківському районі було організовано один з перших на Харківщині навчально-виховний комплекс. Зараз ми працюємо над вирішенням питання про створення у Валках художньої галереї, – зазначила депутат Харківської обласної ради Вікторія Казакова.

У районі велику увагу приділяють розвитку культури. У цьому році було підведено газ до будинків культури в Барановому й Високопіллі. На жаль, через стихійне лихо (у цьому році на Валківщині випав сильний град) було знищено 790 метрів квадратних даху Баранівського будинку культури, тож його остаточну газифікацію поки що призупинено – триває капітальний ремонт даху.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №79 від 05.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта