Кінозірка з Харківщини розповіла, чого вартують відомі серіали

10.03.2017 10:22 Культура
фото з архіву героїні фото з архіву героїні
Зірка серіалів «Червона королева», «Останній яничар» 27-річна Анна Сагайдачна, родом із Краснограда, підкорює вітчизняні й зарубіжні кіномайданчики.

Анна Сагайдачна, яка має досвід роботи як в Україні, так і за кордоном, може порівняти різні кіноіндустрії й дати свою оцінку. За її словами, вітчизняне та закордонне кіно відрізняється не стільки професіоналізмом, скільки, насамперед, фінансуванням.

– У нас немає таких бюджетів. Кіно – це перш за все великі фінанси. В Україні гроші дуже сильно економляться і це зрозуміло, бо сьогодні є більш важливі справи у державі, – каже акторка.

Для розуміння масштабів вона навела за приклад бюджет однієї серії якісного, з високими рейтингами серіалу, як-от популярний «Нюхач» чи «Червона королева». Вартість лише однієї такої серії сягає біля 250–300 тис. доларів! В Україні виділяти такі бюджети важко. Від цього і страждає якість кінопродукту.

Разом із тим, каже Анна, український кінопроцес трохи пожвавився. Телеканали починають знімати власні серіали. А актори, які раніше не мали роботи, тепер завантажені.

– Уся акторська база Києва задіяна, ба більше – директори з кастингу їздять по регіонах – в Одесу, Дніпропетровськ, Харків – у пошуках нових облич. Такого ніколи не було, і це чудово, – говорить Анна.

Уже цього року один із популярних українських телеканалів покаже чотирисерійний фільм «Не можу забути тебе», де головну роль лікаря-травматолога гратиме Анна Сагайдачна. Її шанувальники також очікують виходу серіалу «Контакт», де акторка зіграє лейтенанта поліції Дар’ю Бєлєньку...

Детальніше про шлях Анни із провінції до столичних кіномайданчиків, а ще про її участь у небезпечних трюках під час зйомок та чому мріє про негативну роль, читайте у розлогій статті: 

АННА САГАЙДАЧНА: «КІНО – ЦЕ ПЕРШ ЗА ВСЕ ВЕЛИКІ ГРОШІ»

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта