Добкін нагодував бутербродом держслужбовця (ФОТО)

13.04.2013 09:48 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Борщ з пампушками та вареники з сиром - у будь-якого іноземця українська кухня асоціюється саме з цими стравами.

На виставці «Харківське туристичне  бієнале» харківя'ни ламали стереотипи.

Вивчення традиційного побуту будь-якої території неможливе без дегустації національних страв. Тому допоміжним напрямом сільського туризму є так званий гастрономічний. І тут кулінарам з українського села є, де розвернутися. Більшість з районів-учасників бієнале окрім розробки власного туристичного маршруту привезли кулінарні шедеври своїх місцевих майстрів. Деякі зі страв мали навіть рекордні характеристики.

Так, пасічник у третьому поколінні Федір Дейнеко привіз на Харківське бієнале унікальний продукт, нову розробку Гільдії медоварів України – концентрат медового квасу.

За словами чоловіка, це дуже корисний та поживний напій, адже будь-який продукт життєдіяльності бджіл має лікувальні властивості.

ЩО РОБИЛИ ВІПИ НА ХАРКІВСЬКОМУ БІЄНАЛЕ. ФОТОЗВІТ ТУТ

- Від бджіл багато користі: коливання, які виробляють бджоли у польоті, їхнє маточне молочко несуть оздоровчий ефект. Навіть настойка з мертвих бджіл лікує туберкульоз, - ділиться інформацією Федір Микитович.

Спеціально для Харківського бієнале студенти одного з місцевих коледжів приготували бутерброд-велетень. Найбільший на Слобожанщині, завдовжки в один метр, бутерброд вже встиг отримати нагороди на презентації української кухні в Іспанії.

Почесну церемонію перерізання червоної стрічки (звісно ж, їстівної) покладено на губернатора Харківської області. Першою гідно оцінила смак унікальної за розмірами страви заступник голови Державного агентства України по туризму та курортам Валентина Гордієнко. У захваті вона і від самої ідеї проведення туристичної виставки.

- Тільки у таких бієнале ви можете показати якість своїх послуг. А унікальні ландшафти території Харківщини є запорукою розвитку зеленого, мисливського, риболовного та оздоровчому туризму, - розповіла Валентина Романівна.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта