Модні тенденції зими. Як виглядати стильно, розповіли харківські дизайнери (ФОТО)

20.11.2012 08:28 Культура
Про модні тенденції сезону осінь-зима 2013 розповіли харківські дизайнери.

Дизайнери Людмила Вронська та Наталія Соболєва впевнені, що завжди у фаворі саме трикотажні речі, незважаючи на форми людини.

– Це найкомфортніший одяг. Він дає можливість багато експериментувати,  – каже Людмила Соболєва. – Якщо є якісь недоліки, десь можна підколоти булавкою чи доповнити шарфом.

– Чоловіки можуть мати дуже нарядний вигляд саме у трикотажних піджаках, – упевнена Наталія Соболєва.

Вона також повідомила, що в наступному сезоні модними будуть великі об’єми.
– Ширина плечей збільшується, лінія пройми ламається, – пояснює дизайнер. – Маленькі облягаючі речі залишаються модними, як і раніше, але в деяких колекціях об’єм речей уже суттєво змінюється. Довжина вбрання може бути різною, залежно від ідеї дизайнера. Колір речей теж різний. В Англії, наприклад, зовсім неочікувано превалює сірий, хоча до цього там були модними яскраві кольори. А взагалі, найголовніша тенденція – це відсутність тенденцій.

Окрім дизайнерів, кореспонденти «СК» поспілкувалися з харківським фешн-оглядачем Лолою Фокс. Спеціаліст розповіла, що головним трендом цього року буде смужка.
– Смужка може бути різною: товстою, тонкою, горизонтальною чи вертикальною, коротше кажучи, треба бути «зеброю», – упевнена Лола Фокс. – Звісно, без буяння кольорів цього року не обійтись. У моді яскраві навіжені принти. Дівчата мають нагадувати за зовнішнім видом квітки.

Цієї ж зими, на думку експерта, слід робити акцент на аксесуарах.

– Найголовніше, що слід відзначити, – це прикраси у стилі епохи Відродження. Вишивка, багато каменів – усе має бути розкішним. Проте, необхідно знати міру. Щоб знайти золоту середину, слід робити акцент на одній яскравій речі, – каже фешн-оглядач. –  Але той, хто любить класику й одягається лише так, – завжди буде у тренді.

Лола Фокс, як і Наталія Соболєва, також відзначила, що і цього, і наступного весняно-літнього сезону буде модно одягатися «овер сайз» (більший розмір).

– Проте, такі речі мають добрий вигляд на дуже худих. Дівчина може одягти річ на два розміри більшу і справляти «круте» враження, – каже Лола Фокс.

Фешн-оглядач відзначила, що колір речей краще підбирати залежно від кольору очей і волосся.

 – Рудим пасує синій, зелений і золотий колір. Для брюнеток і блондинок найбільше підходять яскраві кольори, – рекомендує Лола Фокс. – Можливо, навіть блондинкам краще обмежувати себе в чорному кольорі. Якщо в дівчини світле волосся і бліда шкіра, у чорному вбранні вона матиме грубий вигляд.

Нагадаємо, минулого тижня у Харкові відбувся тижень моди KHARKOV FASHION DAYS. 

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №138 від 17.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта