Німці розповіли про аварію на ЧАЕС українцям

10.09.2012 08:21 Культура
http://uk.wikipedia.org http://uk.wikipedia.org
У Богодухові відкрилася Міжнародна інтерактивна пересувна виставка «Чорнобиль: Люди-Місця-Солідарність-Майбутнє».

Вона розповідає про аварію на реакторі, її наслідки, проблеми сучасного життя в забруднених після вибуху регіонах і нову енергетичну політику. А організатор виставки – німецький освітній центр.
    
Через 26 років після Чорнобиля та рік по Фукусімі Дортмундський Міжнародний освітній центр (Німеччина) хоче вшанувати пам’ять про ці аварії – нагадати про них та надати слово тим, чиє життя відтоді змінилося назавжди.

Виставка демонструє аспекти руху солідарності, який діє в Європі після Чорнобиля. У той же час вона спонукає замислитися про нову енергетичну політику, про те, як використовуються екологічні та енергетичні ресурси.

Експозицію було представлено в 50-ти містах Німеччини, Австрії, Голландії, її відвідали близько 100 тисяч чоловік. В Україні виставку приймали Київ, Харків і Богодухів. До райцентру Міжнародна експозиція приїхала на численні прохання Богодухівської районної громадської організації «Союз Чорнобиль Богодухівщини».

Вітаючи почесних гостей і учасників виставки, голова районної державної адміністрації Володимир Бєлий відзначив, що для Богодухова презентація експозиції – велика честь, адже чорнобильська трагедія пройшла пекучим болем і цією землею. На згадку про цей захід Володимир Миколайович подарував відвідувачам та учасникам ліквідації на ЧАЕС книгу Володимира Краснова «Іспит життям».

Варвара БАРСЬКА, матеріал з газети "Слобідський край" №108 від 08.09.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта