Новий храм побудують для українських вірян

02.07.2012 15:23 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
1 червня до фундаменту майбутньої церкви в Ізюмі було закладено перший камінь. Храм на честь Піщанської ікони Божої Матері збудують біля цілющого джерела Піщанської ікони Пресвятої Богородиці.

У церемонії закладки першого каменю взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, народний депутат України Василь Гріцак, єпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей, а також чисельні прихожани і паломники.

- Сьогодні в граді Ізюмі відбувся початок великої справи – закладений камінь на честь заснування будівництва храму на честь Піщанської ікони Божої матері, - оголосив єпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей. -  Це свідчить про те, що дане місце обрано Царицею Небесною. На цьому місці з'явився великий образ Божої Матері, тут з надр землі б'є велике чудотворне джерело і тут на цьому місці має бути прояв любові людини до творення – храм на честь Піщанської ікони Божої матері.

Вітаючи вірян зі святом, Михайло Добкін відзначив, що будівництво нових храмів символізує про відродження Слобожанщини.

- Сьогодні здійснилася насправді дуже важлива подія. Сьогодні на святій Ізюмській землі закладений камінь у фундамент будівництва нового храму, який буде століттями служити людям. Храму, де люди молитимуться Господові, проситимуть Прощення, Спасіння та Благословення. Будівництво нових храмів - це символ відродження Слобожанщини. Збудування храмів в душі кожного вірянина - це символ відродження нашого народу, - наголосив Михайло Добкін.

Як відзначив після церемонії закладання першого каменю народний депутат України Василь Грицак, заснування нового храму — це перші результати роботи новопризначеного єпископа Ізюмського і Куп'янського Єлисея.

- Держава не повинна втручатися в діяльність церкви, але влада і держава повинні дослухатися до думок прихожан і допомагати їм. Вони прийняли рішення про будівництво нового храму, і ми будемо їх у цьому підтримувати, - запевнив народний депутат.

Піщанська ікона Божої матері вважається чудотворною. За переказом, у 1754 році в с. Піски Харківської губернії образ Богородиці явився святителю Іоасафу, єпископу Бєлгородському. Неподалік від Свято-Вознесенського собору в Ізюмі знаходиться джерело Піщанської ікони із каплицею-купальнею. Вода у ньому має цілющі властивості, тому до джерела з'їжджаються паломники з різних куточків України.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта