Оригінальний фруктовий фестиваль пройде у музеї Сковороди

25.08.2016 11:11 Культура
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
10 вересня у Національному літературно-меморіальному музеї Г. С. Сковороди, що у с. Сковородинівці Золочівського району. відбудеться мистецький захід – яблучний пленер «AppleInAir».

Як повідомляють організатори заходу, на території музею будуть створені арт-об’єкти з яблук, відбудуться конкурси та ігри, освітня програма «Яблуко пізнання». Працюватиме також мистецька сцена, до участі у якій запрошені художні колективи провідних університетів Харкова.

У програмі ж виступи вокальних і танцювальних колективів, фешн-показ від театру моди «C'est La Vie».

Яблучний пленер проводиться з 2013 року на території Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди і базується на тому, що образ яблуні з’являється у творах Сковороди дуже часто.

ВХІД НА ПОПУЛЯРНИЙ ТУРИСТИЧНИЙ ОБ’ЄКТ ОБЛАСТІ ЗРОБИЛИ ПЛАТНИМ

- Це можна пояснити, з одного боку, тим, що філософ любив це дерево, а з другого, – мабуть, не варто забувати й тієї обставини, що згідно з так званим “Вергілієвим колесом” яблуня – це дерево, що репрезентує середній стиль, тобто символізує мирне життя вільних хліборобів. Недаром із цим образом у Сковороди пов’язані мотиви спокою, рустикального (селянського - Ред.) раю тощо, – зазначає один із кращих сковородознавців Леонід Ушкалов.

На «яблучному фестивалі» також можна буде придбати оригінальну сувенірну продукцію і поласувати яблучним варенням за сковородинівськими рецептами.

Вхід на фестиваль для відвідувачів у цей день складе 10 грн. 

Тетяна Василець

Автор: Администратор сайта