Особливий приз міжнародного фестивалю «Дитятко» дістався харків’янину (ФОТО)

24.09.2012 16:44 Культура
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова

Вчора у Харкові завершився міжнародний телевізійний дитячий фестиваль «Дитятко».

Для учасників влаштували святковий концерт за участю дитячих творчих колективів «Експресія», «Щасливе дитинство», відомого харківського акордеоніста Івана Нетипенка та цікаві вікторини, які, звісно ж, чергувалися з нагородженням переможців конкурсів.



Судді відзначили двох харків’ян – 16-річного Олександра Чорнобая та 15-річну Анастасію Кисильову.

Олександр Чорнобай презентував на фестивалі роботу «Движение 2012» в номінації «Кращий документальний фільм дитячої телестудії». Хлопець не посів першого місця, проте отримав особливий приз від продюсера Віденського Міжнародного фестивалю дитячих фільмів, члена CIFEJ Мартіни Лассачер – кришталеву статуетку та сертифікат.


-Мене вразила техніка, ідея картини, яку представив Олександр. Це неординарна робота, присвячена вічним цінностям - любові, дружбі. Це дуже оригінальна робота, яку просто не можливо було не відзначити, - обґрунтувала свій вибір Мартіна Лассачер.

Як розповів сам школяр, над роликом повністю працював сам.
- Ідея у мене виникла спонтанно – у мене тоді був сумний настрій. У цьому ролику спочатку йдуть філософські роздуми, а далі діти, дорослі та пенсіонери відповідають на запитання, що таке дружба, - розповів юнак.

Анастасія Кисильова стала переможницею в номінації «Кращий тележурналіст». Вона презентувала на конкурсі свій документальний фільм «Вне игры». У фільмі йдеться про тренінг журналіста під час «Євро-2012». Як поділилася з «СК» школярка, участь в «Дитяткові» бере уже вдруге.

- Атмосфера фестивалю була неймовірною, дуже дружньою, всі спілкувалися між собою. Я знайшла багато нових друзів, - розповіла Анастасія, - я дуже чекала на цю нагороду, адже уже вдруге беру участь в конкурсах фестивалю, і от я її отримала, - не приховуючи щастя, розповіла дівчина.



БІЛЬШЕ ФОТО ІЗ ЗАКРИТТЯ ФЕСТИВАЛЮ "ДИТЯТКО" ДИВІТЬСЯ ТУТ

Як відзначила голова журі Марина Ланда, харківський фестиваль росте з кожним роком.

- Він уже стає на ноги, він уже крокує, уже посміхається. У нас з членами журі було багато суперечок, тому що роботи цього року стали сильнішими. Коли фестиваль тільки започаткували, серед представлених робіт були обрані, а зараз хороші майже всі. Бувало навіть, що перемогу віддавали з перевагою в один голос, - ділиться Марина Ланда.


Вона також додала, що запорукою гарної роботи є не технічні можливості, а справжність почуттів.

- Щирість і любов присутні у кожній роботі, і дуже хочеться, щоб так було і далі,- каже голова журі.

Деякі конкурсанти були вимушені покинути Харків уже сьогодні. Решта ж від'їжджає завтра зранку, тому сьогодні ще є шанс поспілкуватися з новими друзями на дискотеці.

Нагадаємо, до оргкомітету фестивалю було подано 205 робіт від 83 учасників. У фестивалі взяли участь 51 студія з України, 18 – з Росії, 14 – з Білорусі. 12 студій взяли участь у фестивалі вчетверте. 37 студій вперше випробували удачу у конкурсах фестивалю «Дитятко».

Також на відкритті фестивалю учасників та гостей "Дитятка" порадували чудовим святковим концертом. Овації залу зірвав 14-річний Андранік Алексанян – переможець минулорічної дитячої  «Нової хвилі». Його спів настільки захопив гостей та учасників фестивалю, що увесь зал аплодував стоячи.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта