Серіали та шоу зникнуть з Youtube та Ex.ua

09.07.2013 07:05 Культура
http://ru.tsn.ua http://ru.tsn.ua
Українські та російські телеканали-правовласники борються проти піратів, пропонуючи безкоштовно хороший продукт у своєму плеєрі.

60-70% онлайн-ресурсів, за словами директора юридичної компанії Павла Миколюка, видаляють піратський контент після скарги правовласника - тобто каналу, який зняв шоу, серіал або концерт, повідомляє Сегодня.

Така ситуація, наприклад, склалася з нелегальним поширенням російського серіалу "Інтерни". Частину посилань на нього видалили з результатів пошуку Google після скарги телеканалу ТНТ. Крім того, серіал тепер недоступний українською ресурсі EX.ua.

"Більшість ресурсів видаляють нелегальний контент на вимогу правовласника після попереджувального листа. Якщо після цього онлайн-ресурси не йдуть на контакт, юристи звертаються до правоохоронних органів", - каже Павло Миколюк.

Рішення про боротьбу з нелегальним поширенням контенту в інтернеті взяли чотири найбільші українські медіагрупи, в які входять 25 ключових телеканалів - "Медіа Група Україна", Inter Media Group, "1 +1 Медіа" і StarLightMedia.

Замість піратського контенту інтернет-ресурсів пропонують ліцензійний, але розміщений він буде в плеєрі відповідної медіагрупи.

Таким чином звичайні українці зможуть безкоштовно дивитися фільми і передачі в хорошій якості, а телеканал зможе розміщувати в плеєрі свою рекламу. Цю ініціативу самі учасники назвали "Чисте небо".

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта