Театр Шевченка встановив рекорд України

19.10.2012 19:43 Культура
http://kharkov.ukrfirm.ru http://kharkov.ukrfirm.ru

19 жовтня 2012 року на сцені  Харківського державного академічного драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка відбувся 2200-й показ вистави «Шельменко-денщик» Г.Квітки-Основ’яненка.

Вистава проходила в рамках національного проекту «Книга рекордів України». Від дирекції театру була відправлена заявка до «Книги…» для реєстрації рекорду.

Рекордна вистава проходила з аншлагом, глядачі вітали трупу гучними оваціями.

- Шановні глядачі, я вважаю, що рекорд відбувся. Тому що це 2200- та вистава, і вона йде на сцені нашого театру 70 років, -  звернувся до залу художній керівник театру і головний режисер Олександр Аркадін-Школьник. - Такого досягнення, я вважаю, не те що в Україні, але й у світі немає. Сподіваюся, що вистава, яку ми називаємо «Золотий Шельменко», магічна, феєрична вистава, буде достойно представлена і в Книзі рекордів Гіннеса.

Факт реєстрації рекорду підтвердив уповноважений представник видавництва «Книги рекордів України», заслужений артист України Олександр Гава. Він вручив головному режисеру Диплом, що засвідчує досягнення.

- Нагороджується Харківський академічний драматичний театр ім.Т.Г.Шевченка у зв’язку із встановленням рекорду України, категорія «Мистецтво»: найбільша кількість показу вистави у драматичному театрі.

4 березня 1942 року відбулася прем’єра п’ятиактної комедії «Шельменко-денщик» за п’єсою Г.Ф.Квітки Основ’яненка. Вистава пройшла всі фронти Великої вітчизняної війни, у 1943 році вистава увійшла до репертуару фронтової бригади І Українського фронту. «Шельменка»  показували у всіх областях України, а також у селах Росії ,Білорусі, Киргизії, Узбекистану, Молдови, Литви і інших країнах.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта