У 2016 році Фельдман Екопарк відвідали більше двох мільйонів чоловік

13.01.2017 08:15 Культура
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Про це розповів директор Фельдман Екопарк Андрій Рощупкін.

«Тріумфальна цифра говорить про те, що Фельдман Екопарк з успіхом завоював місце в рейтингу найулюбленіших місць відпочинку для українців і гостей країни, - зазначив Андрій Рощупкін. - Від невеликого приватного зоопарку до масштабного багатофункціонального мультикомплексу, орієнтованого, крім сімейного відпочинку на природі, на психосоціальну реабілітацію дітей і дорослих, а також допомогу тваринам, що потрапили в біду, - це шлях, який більш ніж за п'ять років пройшов Регіональний ландшафтний парк Фельдман Екопарк. І нам є чим пишатися!»

Андрій Рощупкін зазначає, що складна ситуація, що склалася в останні роки в Україні, зробила реабілітаційний напрямок пріоритетним у розвитку Фельдман Екопарк. Створений на його базі Центр психосоціальної реабілітації використовує найсучасніші методи, об'єднані в концепцію екотерапії: анімалотерапію, ландшафт-терапію, гарден-терапію і цілий ряд інших напрямків. Одні з кращих в Україні фахівці Центру навчилися допомагати людям з різними проблемами, серед яких - діти з особливими потребами, а також з поведінковими, соціальними і психічними розладами, вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей, ветерани АТО і члени їх сімей, а також люди, що потрапили в складні життєві обставини.

«Для якісного та своєчасного надання підтримки тим, хто найбільше її потребує, Фельдман Екопарк налагоджує співпрацю з багатьма державними структурами, - розповів Андрій Рощупкін. - Багаторічна спільна робота ведеться з Міністерством соціальної політики, Міністерством економічного розвитку, Міністерством культури, Міністерством освіти, Міністерством внутрішніх справ, а також обласними державними адміністраціями Харківської та інших областей, органами місцевого самоврядування по всій Україні - від Донецької до Закарпатської областей».

Нагадаємо, що крім Центру психосоціальної реабілітації серед проектів, які стали візитною карткою Фельдман Екопарк, - Всеукраїнська служба порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин «Добрий будинок Фельдман Екопарк», Дитяча еколого-натуралістична академія, «Турнір тисячі команд» і багато інших.

Сьогодні колекція Фельдман Екопарк налічує понад 2 тисячі тварин 200 видів. Роботу фахівців Фельдман Екопарк в сфері порятунку рідкісних видів тварин і організації для всіх вихованців умов утримання, що відповідають сучасним світовим тенденціям, високо оцінили за кордоном - він став кандидатом в члени авторитетної Європейської асоціації зоопарків та акваріумів, що пред'являє високі вимоги.

Автор: Администратор сайта