Унікальний етнофестиваль пройде на вихідних під Харковом

05.09.2016 12:39 Культура
Фестиваль «Перлини Слобожанщини: Верхній Салтів. Аланські витоки» відбудеться 10 вересня, початок - о 10:00.

Відвідувачів свята чекає насичена та захоплива програма. Вони зможуть побачити артефакти Салтівського Городища, які вперше демонструватимуться публічно. Матимуть змогу побувати на безкоштовних ексклюзивних екскурсіях від істориків та археологів, побачити показові виступи середньовічних лицарів у обладунках та відвідати майстер-класи народної творчості.

Усі бажаючі матимуть можливість постріляти з луку та арбалету, позмагатися в метанні спису та взяти учать у інших спортивних змаганнях.

Увечері на гостей свята чекає фаєр-шоу та кінотеатр просто неба. Тут будуть презентовані відеосюжети про роботу спільної археологічної експедиції Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова та історичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна в 2016 році. Роботи проводилися на катакомбному могильнику біля с. Верхній Салтів Вовчанського району Харківської області. Цей могильник було відкрито ще в 1900 році. Пам’ятка дала назву цілій археологічній культурі другої половини VIII – першої половини X ст. н.е., яку частина дослідників вважає національною культурою Хазарського каганату – ранньодержавного об’єднання на півдні Східної Європи. Пам’ятка залишена аланами – народом, що мешкав на Північному Кавказі та був переселений до басейну Сіверського Дінця хазарським правителем у 30-х роках VIII століття. На могильнику біля с. Верхній Салтів за час його вивчення розкопано близько 900 катакомбних поховань, що є сімейними усипальнями та містять найчастіше останки 2 - 3 близьких родичів.

Танцюрист з Бродвею проведе в Харкові майстер-клас

Гостям фестивалю також пропонують взяти участь у фотоконкурсі «Дух фестивалю»: знімки, що будуть зроблені під час свята, приймаються для участі в конкурсі з 10 по 14 вересня. Судитиме фотоконкурс-флешмоб журі у складі шести професійних фотографів різних стилів і жанрів.

Доїхати до місця проведення фестивалю можна буде на маршрутному автобусі, який їздитиме з Кінного ринку протягом усього дня.

Подробиці - на сайті фестивалю.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта