Вагітна жінка надихнула художників у Харкові (ФОТО)

16.04.2013 09:20 Культура
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
У Харкові відкрилася виставка станкової графіки.

15 квітня у Будинку художника Харківської організації Національної спілки художників України відкрилася Третя всеукраїнська виставка станкової графіки. На двох поверхах розмістилися 380 робіт 250 художників. Хоч у переважній більшості серед представлених картин — роботи харків’ян, виставка уже вийшла за межі не тільки області, а й України.

- Це вже друга виставка станкової графіки. Першу виставку ми зробили як виставку членів нашої спілки. Сьогодні ця виставка вже навіть не всеукраїнська, а міжнародна, оскільки у нас є роботи художників із багатьох міст Росії — Санкт-Петербургу, Москви, Брянську, Воронежа, Бєлгорода. Беруть участь художники з 15 областей України, - розповів голова правління Харківської організації Національної спілки художників України, Народний художник України Віктор Ковтун.

Він переконаний, що виставка показує, як уміють малювати українські художників у всіх жанрах: від портрета, до ескіза, будь-яких видів графіки, пейзажів.

Не тільки географія картин широка, а й вік художників різний. Тут є картини студентів художнього училища та роботи уже визнаних метрів пензля.

 

Після виставки обов’язково випустять каталог робіт. Картини будуть висіти у Будинку художника до 15 травня.


Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта