Землю з місць визволення Харківщини зберуть у гільзу та передадуть до Музею ВВВ

29.01.2013 15:10 Культура
http://www.objectiv.tv http://www.objectiv.tv
1 лютого в Боровій Харківської області стартує естафета памяті “Слава визволителям України!”, присвячена 70-річчю визволення Харківщини від німецько-фашистських загарбників. В рамках відзначення цієї дати запалновано більше тридцяти заходів.

Як повідомив начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, будуть проводитися учнівські конференції, семінари, уроки в школах, зустрічі з ветеранами, буде підготовлена обласна зарниця.

- Пройдуть тематичні виставки, присвячені визволенню Харкова, партизанському руху на Харківщині. В рамках фестивалю “Харьковская сирень” відбудеться кіно-альманах “Память” будуть демонструвати фільми про визволення Харківщини. За допомогою обласного архіву буде організована виставка “Листи з неволі” - де будуть продемонстровані листи з окупованих територій, - говорить Володимир Зінченко.

Естафета памяті буде проводитися ут ри етапи - відповідно до етапів визволення регіону: перший етап естафети відбуватиметься з 1 лютого по 23 березня, другий етап — з 7 по 23 серпня, третій - з 4 по 19 вересня.

- Старт відбувається передаванням Прапору Перемоги і гільзи, яка буде заповнюватися землею з місць визволення, - говорить голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич . - По закінченню естафети прапор і гільза, наповнена землею Харкіщини, буде передана в Дніпропетровську область, а далі — в музей Великої вітчизняної війни у Києві.

Тамара Кіч

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта