Зірка «Інтернів» зачаровував неповнолітню харків'янку

17.12.2012 15:25 Культура
http://ua.comments.ua/ http://ua.comments.ua/
Актор Ілля Глиннікова, який виконує роль Гліба Романенко в серіалі «Інтерни», перебуваючи у міжнародному таборі «Артек», квітами та млосними поглядами намагався привернути увагу закохану в нього харківська семикласницю.

Саме такий сюжет короткометражної стрічки «Зустрінемося в А», який переміг в номінації «Найромантичніша історія» I кінофестивалю короткометражних фільмів «Знято в «Артеці».

Головну роль виконала учениця сьомого класу Анна Овчиннікова.

У фільмі героїня намагається різними способами привернути увагу кінозірку Іллю Глиннікова: шукає його у натовпі фанатів, пише амурні листи, вигадує феєричний одяг. Наприкінці фільму в кадрі з'являється сам (!) Романенко-Глинніков і дарує дівчинці квіти.

– Я люблю іноді дивитися «Інтернів», тому мені було дуже приємно зніматися з зіркою. – розповідає Аня, – Ми знімали кілька разів. Мені чомусь було дуже смішно і я постійно посміхалась. Він також посміхався та навіть намагався мене розсмішити, корчив кумедні пики. Коли він подарував мені квіти мені було дуже приємно.

«Зіркової» хвороби у Ані немає, вона дуже скромна дівчинка, і хоча мрія стати актрисою все ще не полишає її, та є й більш «земне» бажання – вивчитися на лікаря. Як каже Аня, так чи інакше, але обидві ці професії пов’язані з «Інтернами».

Мама юної зірки Тетяна Овчиннікова відправляючи доньку до «Артеку» навіть не уявляла, що вона повернеться майже справжньою актрисою.

– Я не очікувала, що Аня буде переможницею. І сьогодні я навіть не думала, що приїдуть представники з «Артеку» вручати нагороду, це був сюрприз, – розповідає Тетяна Овчиннікова, – Акторські здібності у Ані проявляються у домашніх лялькових спектаклях, постановках, які Аня часто влаштовує дома. Вона готується до них дуже серйозно, пише сценарії, готує ляльок, їх розфарбовує, майструє. Я дуже рада, що вона мрійлива дівчинка. Після того, яка Аня відвідала «Артек» вона два місяці шукала різні кастинги і подавала свою кандидатуру, лише зараз трохи заспокоїлася.

В цьому році кіностудія «Артекфільм» стала плацдармом для юних режисерів, акторів, операторів. Близько 300 артековців змогли долучитися до кінематографічного мистецтва.

Навчити дітей азам кіномистецтва вирішили в «Артеку» минулої зими і тоді ж почали розробляти методичну літературу та підшукувати кадри. Анна Рада, керівник проекту «Юні кінематографісти Артеку», за освітою режисер та сценарист, навчалася в Москві, розповіла СК подробиці створення проекту.

В «Артеку» давно існують «Морські», «Туристичні» загони дуже давно. А минулої зими почали розробляти концепцію «Кінематографічних» загонів. Проект стартував цим літом, тому він дуже молодий – має історію довжиною в це літо та осінь. Для «Артеку» це перший такий досвід і відразу стало цікаво – як воно вийде. Мало хто знає, але в «Артеку» є своя власна кіностудія, яка існує вже близько 50 років. Тобто є кадри, є фундамент на якому можна створювати кіно.

 

Вона повідомила, що була зібрана команда вожатих, які складалися з операторів та режисерів київських вишів. Спочатку було складно – для усіх ця робота була новою, але результат перевершив усі очікування. Підсумком цього кінопроцесу став фестиваль, на якому були показані 10 короткометражних фільмів, які були створені дітьми.

Юрій Борщ

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта