Банду квартирних крадіїв взяли на гарячому

http://fedpress.ru/ http://fedpress.ru/
Харківська прокуратура оскаржила вирок суду.

Троє мешканців Запоріжжя і грузин віком від 30 до 33 років з березня по червень 2009 року обікрали майже 50 квартир, спричинивши потерпілим понад 2 млн. грн. Збитків. Двоє злочинців вже були раніше судимими, а крадіжки вчиняли в період випробувального терміну. Троє членів банди були затримані безпосередньо під час скоєння злочину.

Четвертому вдалося втекти. Він майже рік перебував у розшуку, однак теж був затриманий правоохоронцями.

Як повідомила старший прокурор відділу прокуратури області Оксана Максюк, у жовтні минулого року Дзержинський районний суд Харкова визнав чотирьох чоловіків винними за ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка, скоєна у складі організованої групи). Однак трьом злочинцям призначили покарання менше, ніж передбачає мінімальна санкція статті (від 5 років 7 місяців до 6,5 років ув’язнення). Ще одному їх спільнику – навіть з випробувальним терміном на 3 роки.

Апеляційна інстанція, погодившись з позицією прокурора, присудила злодіям суворіше покарання – від 7,5 до 8 років тюрми.

Прокурор також вніс касаційну скаргу щодо призначення реальної міри покарання 4-му члену банди, який до того ж тривалий час переховувався від органу досудового слідства.
Збитки потерпілим наразі частково відшкодовані.

Автор: Администратор сайта