Лижник із Харкова заблукав у Карпатах. ОНОВЛЕНО

Фото:YouTube Фото:YouTube
Черговий турист, тепер наш земляк, заблукав на гірськолижному курорті на Закарпатті.

20 січня о 23.20 рятувальникам надійшло повідомлення про те, що під час катання на лижах поблизу гори Ґимба, Міжгірський район, втратив орієнтир і заблукав чоловік. Ним виявився житель Харкова, 1983 року. Про його зникнення у Службу порятунку повідомила дружина туриста.

Рятувальники шукали його ніч. На пошуки чоловіка вирушили рятувальники двох гірських пошуково-рятувальних відділень із с. Нижні Ворота Воловецького району та смт Міжгір’я. Згодом, за повідомленням місцевого порталу 0312.ua, турист сам вийшов на зв’язок – приблизно об 11.00 чоловік повідомив, що спустився в село Березники і вже перебуває в руках рятувальників і медиків. Про серйозні травми не повідомляється. Відомо, що під час спуску туристу довелося перетнути кілька річок, тому добрався до села він уже в мокрому одязі.

ОНОВЛЕНО: о 15.40 ДСНС офіційного підтвердила, що зниклого 35-річного туриста знайшли. 

«Об 11:15 одна з пошуково-рятувальних груп дісталась до туриста та супроводила його до с. Пилипець, Міжгірського району, де на нього вже чекала схвильована дружина. На щастя, чоловік перед виходом у гори прочитав багато корисної літератури про те, що треба мати із собою, тож обладнав свій рюкзак усім необхідним. Спорядження й дозволило в Карпатах уникнути обморожень та переохолоджень», - ідеться у повідомленні ДСНС України у Закарпатській області.

Загалом у пошуках брали участь 12 рятувальників та 2 одиниці техніки.

За даними ДСНС, тільки за перші 11 днів цього року рятувальники вивели з гір 15 людей. Загалом 2018-го рятувати довелося 288 необережних туристів, а 2017 року – 455. 

Читайте також:  Де на Харківщині перевищено епідпоріг з грипу