Лозівські міліціонери, які спровокували самогубство підозрюваного, сядуть на 7,5 років

Первомайський міськрайоний суд виніс рішення 24 вересня.

Як повідомив Первомайський міжрайонний прокурор Руслан Скуратович, суд визнав винним обох працівників правопорядку у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3. ст. 365 (перевищення службових повноважень із застосуванням насильства, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 127 (катування за попередньою змовою групою осіб) ч. 2 ст. 162 (незаконне проникнення до житла особи, незаконне проведення огляду та обшуку вчинені службовою особою), ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 364 (зловживання службовим становищем вчинене працівником правоохоронного органу) КК України. Вирок не набрав законної сили. Триває термін апеляційного оскарження вироку.

Нагадаємо, 9 січня 2011 року лейтенант та капітан міліції доставили до міськвідділу мешканця Лозової разом із співмешканкою та донькою. Шляхом психологічного впливу та погроз правоохоронці змушували чоловіка зізнатись в кримінальному злочині. Чоловік, побоюючись за здоров’я та життя сім’ї, вирішив привернути увагу та вистрибнув з четвертого поверху будівлі міськвідділу. Від отриманих тілесних ушкоджень, потерпілий помер у лікарні.

Доки тривало слідство, міліціонери ще «встигли» у квітні того ж року провести незаконний обшук у наркозалежного лозівчанина та вимагали у нього гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Однак, кошти вони так і не отримали.

Автор: Менеджер сайта