Небезпечний злочинець ховався у Харкові під чужими документами

http://www.baltattorneys.co.za/ http://www.baltattorneys.co.za/
У СІЗО знайшли неодноразово судимого за наркозлочини, крадіжки та шахрайство 28-річний чоловіка, який прикривався чужим паспортом.

Як повідомили у прокуратурі області, у Харківському слідчому ізоляторі пройшла перевірка вимог щодо виконання вироків суду. Як повідомив заступник прокурора області Олександр Муравенко, під час перевірки виявлено що у СІЗО перебуває засуджений, дані якого співпадають з даними іншої людини, раніше судимої за низку злочинів.

У середині вересня чоловік був засуджений Алуштинським міським судом Криму до 3 років позбавлення волі за крадіжку з проникненням у житло та незаконне придбання й зберігання наркотиків (ч. 3 ст. 185 та ч. 1 ст. 309 КК України).

Він прибув до Харківського СІЗО для подальшого направлення в одну з виправних колоній області. На те, що засуджений може видавати себе за іншу особу, вказували  фото та відбитки пальців, які співпали з даними архіву. Однак у особовій справі зазначалось інше прізвище. 

У зв’язку з цим за вказівкою прокуратури області адміністрація СІЗО вжила додаткових заходів щодо підтвердження дійсних даних засудженого.

З’ясувалося, що раніше неодноразово судимий за наркозлочини, крадіжки та шахрайство 28-річний чоловік знайшов на вулиці чужий паспорт.

До документу він вклеїв свою фотокартку та під час притягнення до кримінальної відповідальності представився цією особою. Свої дії він пояснив бажанням уникнути більш суворого покарання, яке б було застосоване до нього, зважаючи на його кримінальне минуле.

Наразі про встановлений факт проінформовано усіх учасників судового провадження для вжиття заходів щодо перегляду судового рішення.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта