Пожежі у Харківській області забрали життя трьох людей. Фото

Фото: ДСНС Фото: ДСНС
14 червня до рятувальників Харківської області надійшло два повідомлення про пожежі у приватних житлових будинках.

Перший виклик надійшов о 15:45 від жителів села Бабаї. За їх словами загоряння сталося у будинку по вулиці Світлій, 17 — до прибуття рятувальників місцеві намагалися самотужки його ліквідувати. Про це повідомляє прес-служба ДСНС. 

Прибувши до місця виклику, пожежники встановили, що горіння відбувається в одній із житлових кімнат площею 25 кв.м. Від свідків вони також довідалися про можливу наявність людей у будинку.

Фото: ДСНС

Зайшовши до приміщення, у одній з кімнат вогнеборці виявили 58-річного господаря оселі та його 40-річну співмешканку — постраждалі не подавали ознак життя.
Ліквідувати загорання вдалося о 18:31, його причини наразі встановлюються.


Другий виклик надійшов о 17:46 від жителів села Юрченкове Чугуївського району. За словами місцевих, пожежа сталася у будинку по вулиці Молодіжній, 17. 

Прибувши до місця події, рятувальники встановили, що полум’ям була охоплена веранда будинку площею 11 кв.м, яка була єдиним шляхом порятунку людей. Відчинивши двері та збивши полум’я, у коридорі вони виявили тіло власника оселі 1940-го року народження — постраждалий не подавав ознак життя, — розповіли у ДСНС.

Фото: ДСНС

О 18:20 пожежу було локалізовано, а вже о 19:45 — загоряння вдалося повністю ліквідувати. Ймовірною причиною лиха стало коротке замкнення електромережі.

Сергій Бойко