В Харківській ОДА - вогнепальна зброя та пляшки з вибухонебезпечною сумішшю - віце-губернатор

http://oformi.net http://oformi.net
Сьогодні колишній заступник голови ХОДА Василь Хома повідомив, що у Будинку Рад є вогнепальна, холодна зброя та біти.

Учора, за його словами, між людьми, які зайняли облдержадміністрацію, відбулася сутичка. Одному з їхніх керівників погрожували зброєю.

- Я не хочу, щоб сьогодні або завтра тут почалася стрілянина, і щоб хтось постраждав, - відзначив Хома.

Він розповів, що у Будинку Рад є вогнепальна та  холодна зброя. Також учора були знайдені пляшки з невідомою сумішшю, їх знесли до підвалу. Після цього викликали мнс-ників, аби ті перевірили знайдене. Фахівці сказали, що пари, які виходять з пляшок, створюють небезпечну вибухову масу.

- Запалений сірник чи іскра із включеного вимикача могли призвести до вибуху, який би міг зруйнувати частину приміщення. І постраждали б люди. Після цього було погоджено з керівниками організацій, що тут знаходяться, вивезти ці пляшки, і ми це вчора зробили, - повідомив Василь Хома.

Також сьогодні в обладміністрації знайшли балон зі стисненим повітрям

Нагадаємо, що учора голова ХОДА Михайло Добкін подав у відставку, автоматично подають у відставку і його заступники, зокрема Василь Хома. Зараз заява останнього знаходиться у відділі кадрів, підготовлені відповідні документи для погодження в Кабміні та Адміністрації Президента.

Нагадаємо, що сьогодні провели екскурсію для журналістів до правого крила першого поверху адміністрації, яке зайняли мітингувальники. Там знаходиться бухгалтерія, загальний відділ адміністрації, начальник загального відділу, в якого зберігаються герби і печатки, штампи, бланки, документи з обмеженим доступом. Василя Хому не пускали до кабінетів, вимагали його негайної відставки, після чого чиновник зняв краватку, аби його пустили до кабінетів як звичайного громадянина.

У той же час Василь Хома сказав, що буде знаходитися на робочому місці, доки заява не буде підписана, тому що має у підпорядкуванні секретні документи, штампи, печаті, мобілізаційний підрозділ, командний пункт та шифрувальні машини на випадок надзвичайних ситуацій. І має все це передати своєму наступнику.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта