Вілкул назвав причину пожежі на Хартроні та пообіцяв компенсацію

Основна версія причини пожежі на Хартроні — вибух легкозаймистих речовин.

Про це повідомив після екстреної наради у Харкові Віце-прем’єр-міністр, Голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

- Остаточні висновки зробить експертиза. Але на сьогодні основна версія — разюче порушення правил техніки безпеки, - наголосив віце-прем’єр -мііністр.

Олександр Вілкул повідомив, що загоряння сталося у цеху, у приміщенні були знайдені залишки їжі та алкоголю. А трупи шістьох людей знайшли за столом. Ще двоє людей загинули, коли намагались покинути приміщення через вікно.

Вілкул пообіцяв, що сім’ям загиблих виплатять компенсації у розмірі 100 тис.грн.

Як повідомив під час брифінгу виконуючий обов'язки прокурора Харківської області Володимир Суходубов, прокуратура розслідуватиме дві версії: за ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, яке призвело до загибелі людей) та 271 (порушення правил охорони праці).

Також Володимир Суходубов повідомив, що попередній огляд місця пригоди виявив, що евакуаційний вихід був закритий: на металевих дверях висів амбарний замок.

Нагадаємо, сьогодні на селищі Жуковського в Харкові - велика пожежа. Горіла Харківська ювелірна фабрика, яка працює на території ПАТ "Хартрон".

Як розповіли очевидці, спочатку вогнем був охоплений четвертий поверх корпусу, в якому розташовується фабрика, потім пожежа поширилася і на п'ятий поверх. 
Евакуювали 22 людини. На місці працювали близько 10 пожежних машин. Загинули вісім чоловік.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта