Богодухівський будинок-інтернат: як вихованки стають на ноги (Фоторепортаж)

11.08.2017 07:55 Область Online
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
Богодухівський дитячий будинок-інтернат активно залучає грантові кошти, постійно поліпшуючи тим самим умови перебування своїх вихованців.

Сьогодні інтернат – домівка для  121 особи, із яких 63 дитини з вадами розумового та фізичного розвитку, 29 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.  У молодіжному відділенні будинку-інтернату проживають 58 осіб старших за 18 років.

В установі проводяться лікувально-реабілітаційні заняття...



...заняття з приготування їжі та ведення домашнього господарства, логопедична корекція.

Також працюють гуртки художньої творчості (ляльковий театр, пісочна анімація, хореографічний гурток, вокальний гурток), додаткових видів ручної праці (вишивання, шиття, декоративно-прикладного мистецтва) та фізкультурного дозвілля.

Богодухівський будинок-інтернат утримується за рахунок обласного бюджету. За гроші з обласної скарбнички, до прикладу, у цьому році розпочався капітальний ремонт газової котельні інтернату. Але цього все одно не вистачає. Тому команді інтернату не обійтися без допомоги благодійних фондів, громадських організацій, підприємств, установ району та області.

Завдяки такій співпраці в інтернаті створена і вже працює навчальна домашня кухня із сучасним кухонним обладнанням, створена сучасна кімната психологічного розвантаження, нове медичне обладнання отримав медичний пункт, з’явилися нові інвалідні візки, ходунки, тренажери тощо, відділення для лежачих хворих дітей поповнилося сучасними дитячими функціональними ліжками та меблями, відремонтований та оснащений сучасним тренажером «Клітка-павук» та іншим обладнанням реабілітаційний кабінет…

І це дає свій результат. Вихованці та підопічні закладу отримують якісніші соціальні послуги, покращується їхнє фізичне та психічне здоров’я. За словами директора закладу Григорія Дорошенка, не рідко у стінах інтернату стаються справжнісінькі дива – ті вихованки, які роками не підводилися з ліжок, зараз уже стають на ноги, займаються у гуртках.   

Фоторепортаж із Богодухівського будинку-інтернату дивіться тут.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта