Фахівці з`ясували, де на Харківщині найбрудніша вода

17.07.2017 08:20 Область Online
В кількох районах області вода в колодязях дуже забруднена нітратами.

Фахівці Харківського лабораторного центру перевірили воду на вміст нітратів в колодязях та каптажах населених пунктів області. За їх спостереженнями, на Харківщині відмічається високий вміст нітратів у підземних водах, що живлять нецентралізовані джерела. У І півріччі 2017 року за санітарно-хімічними показниками досліджено 2591 пробу води з громадських та індивідуальних колодязів та каптажів. Близько половини перевірених проб не відповідають нормативам за вмістом нітратів - 1188 проб (45,9 %). Середній показник нітратного забруднення по Україні складає 22,4 %.

За результатами досліджень води з громадських та індивідуальних колодязів на території усіх адміністративних районів Харківщини концентрація нітратів перевищує нормативний показник (50 мг/дм3). В окремих районах перевищення вкрай високі - у Зміївському, Первомайському, Борівському, Кегичівському, Лозівському, Близнюківському, Краснокутському, Красноградському та Нововодолазькому.

Життя після об'єднання: які зарплати отримують вчителі Старосалтівської ОТГ

Вживання води, забрудненої нітратами, небезпечне для здоров’я людини, особливо немовлят. Якщо таку воду використовувати для приготування сумішей для годування немовлят, це призведе до гострого нітратного отруєння та захворювання на водно-нітратну метгемоглобінемію.

Мирослава Кольцова

Автор: Администратор сайта