На Вовчанщині горів ліс

20.06.2019 14:30 Область Online
Фото:favoritenikolaev.com Фото:favoritenikolaev.com
Загалом за добу з 19 на 20 червня на території Харківської області трапилось 14 пожеж та загорянь, пов’язаних з випалюванням сухої трави, листя, сміття та очерету в природних екосистемах.

Найбільшою за площею була пожежа, яка виникла 19 червня у лісовому масиві біля села Лиман Вовчанського району, — повідомляє прес-служба ДСНС. Там горіла хвойна підстилка. Впоратися самотужки працівники місцевого Жовтневого лісового господарства не могли, тому відразу викликали на допомогу рятувальників. О 13:53 районний пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС приступив до гасіння вогню. На той момент площа низової пожежі складала 0,7 га. Існувала загроза перекидання вогню на верхні яруси хвойних дерев. 

Зважаючи на це, ліквідували пожежу п'ять пожежних автоцистерн та один аварійно-рятувальний автомобіль, а ще дві пожежні цистерни місцевих добровільних команд із с. Вільча та с. Білий Колодязь, дві пожежні автоцистерни та два трактори лісового господарства.

О 14:19 вогонь був локалізований, а загроза верхової пожежі ліквідована. Проте лише о 18:10 спільними зусиллями загоряння повністю ліквідували.

Як підсумували рятувальники, пожежа трапилася через занесення відкритого джерела вогню або необережне поводження з вогнем. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Читайте також: Скільки протримається аномальна спека, розповіли синоптики

Автор: Тетяна Василець