У Старосалтівській громаді розповіли, на що витратять мільйони державної субвенції

15.07.2017 11:00 Область Online
фото: Марина Проценко фото: Марина Проценко
У Старосалтівській ОТГ (Вовчанський район) збираються реконструювати місцеву амбулаторію, яка знаходиться у скрутному становищі, та обладнати сучасний Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Крім амбулаторії, у приміщенні працює пункт швидкої медичної допомоги та кабінет соціального працівника.
- До речі, ця амбулаторія обслуговує не лише старосалтівців, але й жителів Рубіжненської сільради та Бугаївської, - розповів заступник селищного голови з питань регіонального розвитку та інвестицій Костянтин Колкутін. - Тобто, вклавши туди кошти, ми покращимо медичні послуги і соціальні для великої кількості жителів.

Фінансувати реконструкцію громада збирається з державної субвенції. Постановою Кабміну № 410 на розвиток інфраструктури Старосалтівської селищної ради громаді нададуть субвенцію із Державного фонду регіонального розвитку в сумі 5 млн 814 тисяч гривень.

Також на вільній території цього приміщення хочуть розмістити сучасний ЦНАП, де будуть також працювати паспортний стіл, кабінет військового обліку, архів, кабінет юридичних послуг. Також на другому поверсі будівлі у планах - створити відділ РАГСу.

Сьогодні Старосалтівський ЦНАП вже створено. Він працює у приміщенні селищної ради і надає мінімальний пакет послуг.

- Наше завдання - наблизити послуги до громадян, - каже начальник ЦНАПу Старосалтівської селищної ради Марина Нагорна. - Але поки у нас немає повноцінного приміщення, ми надаємо мінімальні послуги. Це інформаційні довідки про склад сім'ї чи відсутність селянського господарства для центру зайнятості. Також реєструємо та знімаємо з місця проживання особи, приймаємо документи на оформлення багатодітних сімей на пільги, одиноких матерів та малозабезпечених сімей. Це все можна зробити в одному місці.

Детальніше про  перші результати реформи місцевого самоврядування на прикладі першопрохідців об'єднання - Старосалтівської ОТГ читайте у свіжому номері "СК".

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта