У Харківській області через спалах кору закрили школу

08.05.2019 15:30 Область Online
Фото: Дзеркало тижня Фото: Дзеркало тижня
На вимушені канікули відправили учнів Бессарабівського НВК Кегичівського району.

Про це "СК" повідомила директор Харківського обласного лабораторного центру Любов Махота. Обмежувальні заходи в школі запрацювали з 7 травня

За її словами, в навчально-виховному комплексі кір діагностували в трьох школярів. Саме після хвороби такої кількості осіб в організованому колективі можна вважати, що в закладі спалах кору. 

Всього у Бессарабівському НВК навчаються 66 дітей.

Нагадаємо, з початку року на Харківщині зареєстровано 76 спалахів.

Харківська область стала лідером у країні за кількістю хворих на кір. Із 25 квітня до 2 травня найбільше нових випадків кору зареєстровано саме у Харківській області (327 хворих: 254 дорослі і 73 дитини). 132 хворих зафіксували в Києві, 130 – у Тернопільській, 111 – у Київській, 74 – у Рівненській областях.
Загалом в Україні з початку року станом на 2 травня на кір захворіло 45 147 людей.

Від ускладнень кору померло 17 людей. Останній смертельний випадок медики зафіксували на попередньому тижні. Тоді від ускладнень кору померла 12-річна дитина, яка не могла бути щепленою через протипоказання до вакцини.

Читайте також: На кордоні з Харківщиною знайшли вибухівку. ФОТО

Лікарі нагадують, що захистити таких людей можливо лише колективним імунітетом. Усі регіони забезпечено вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США: станом на 2 травня в Україні було 954 776 доз. На Харківщині – більше 60 000 доз.