Життя після об'єднання: які зарплати отримують вчителі Старосалтівської ОТГ

17.07.2017 07:17 Область Online
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У бюджеті Старосалтівської селищної ОТГ закладено виплати за престижність професії вчителів у розмірі 20 % від посадового окладу.

– Нашою перевагою є те, що ця надбавка виплачується в максимальному обсязі. Наскільки я знаю, крім нас така надбавка виплачується повною мірою ще в одному районі, – додала начальник відділу освіти молоді та спорту Ірина Глазунова.

За її словами, якщо вчитель у середньому отримує 4000 грн, то 800 грн йому додається за престижність. Але якщо спеціаліст ще отримує доплату за кабінет, зошити та класне керівництво, то оплата нараховується на загальну суму.

Середня  зарплата педагога ІІ категорії становить 5000–6000 грн, а І категорії і вище – від 8000 грн.

Опорним закладом у громаді визначили Старосалтівську школу. Сюди, за словами начальника відділу освіти, цього року спрямували понад мільйон гривень з місцевого бюджету.  У закладі планують замінити  вікна та двері. Окрім цього,  допомагає громаді й область.

– Оснащення кабінетів фінансується обласною програмою, – додала Ірина Глазунова. – Думаю, що кабінет біології ми обладнаємо до вересня 2017 року. Крім того, з обласного бюджету виділили кошти на придбання мультимедійного обладнання для Гонтарівської школи.

У Старосалтівській громаді розповіли, на що витратять мільйони державної субвенції

Детальніше про  перші результати реформи місцевого самоврядування на прикладі першопрохідців об'єднання - Старосалтівської ОТГ читайте у статті.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта