Результати ЗНО харківських абітурієнтів будуть переглянуті

08.07.2015 10:36 Суспільство
Фото: ckp.in.ua Фото: ckp.in.ua
Вступна кампанія на Харківщині стартує вже 10 липня і з новими правилами.

Цьогоріч вона має низку важливих нововведень. Основними є три – новий підхід до обчислення конкурсного бала, до кожної зі складових якого будуть застосовані вагові коефіцієнти; запровадження пріоритетності (рейтингування) поданих заяв; автоматизована система надання рекомендацій до зарахування на місця державного замовлення. Щодо останнього — зарахування до вишу бюджетників відбуватиметься в один етап.

Про це розповіла координатор кампанії громадського спостереження на ЗНО у Харківській області Вікторія Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО у Харкові складав 50-річний студент. Результати вразили всіх

Учасниця ЗНО намагалася пронести на тести дві "патріотичні" книги

- Ці нововведення формують прогресивнішу систему вступу до вишу, закриваючи корупційні стежки, - прокоментувала Вікторія Шевчук.

Так, на відміну від попередніх років, коли загальний конкурсний бал вступника дорівнював сумі результатів ЗНО, середнього бала атестата, творчих конкурсів тощо, цього року до кожної із цих складових застосовується ваговий коефіцієнт. Максимально можливий конкурсний бал становитиме 210.

- Наприклад, два абітурієнти подають документи на фізико-математичний факультет. У одного 200 балів з української мови та літератури і 170 балів з математики. А в іншого навпаки: 200 балів з математики... Звичайно, для цього факультету пріоритетними є результати з математики, тому для справедливості і вводяться коефіцієнти, - пояснила заступник директора Центру оцінювання якості освіти у Харківській області Наталія Русанова

Окрім того, вступники можуть подати для участі у конкурсному відборі заяву в паперовій або в електронній формі не більше ніж до п'яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж три заяви у кожному з них. Тож максимум - 15 заяв. Кожній із поданих заяв вступник має присвоїти пріоритет, тобто показник, виражений числами від 1 до 15, де 1 – це показник найбільшої пріоритетності заяви, 15 – найнижчої.

А ще, відповідно до внесених змін до Умов прийому, зарахування вступників на місця бюджетного замовлення відбуватиметься в один етап, а не у три, як в попередні роки.

Більше про цьогорічні нововведення вступної кампанії: як формується конкурсний бал випускника, як виставляти пріоритет вишу та інше читайте тут.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта