Міністр Клименко зі своїми дітьми оцінив нову сільську школу на Харківщині (ФОТО)

01.09.2013 13:56 Суспільство
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Сьогодні в селі Коробочкино Чугуївського району святкували День Знань та новосілля. Діти розпочали навчальний рік у новій школі.

Відреставрована будівля Будинку культури у селі Коробочкино сьогодні відкрила свої двері перед учнями уже як школа. Тепер діти навчатимуться у нових класних кімнатах, а головне матимуть змогу ходити до теплих убиралень, матимуть свій актовий зал на 360 місць, їдальню та спортзал. Раніше Коробочкинський навчально-виховний комплекс розміщувався у трьох будівлях, дві з яким були зведені ще у ХІХ ст.

Сьогодні на свято учнів, учителів та батьків завітав Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, народний депутат України Дмитро Шенцев та голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко.

Олександр Клименко прибув на свято не лише разом з колегами, а й разом з дітьми. Міністр оцінив нову школу, а допомагали йому син та донька. Оглядаючи класні кімнату, їдальню, актовий та спортивний зали він постійно запитував думки своїх дітей, чи подобаються їм нові парти, меню у шкільній їдальні тощо.

Олександр Клименко привітав НВК з новосіллям та зробив навчальному закладу подарунок – 13 ноутбуків для облаштування комп’ютерного класу.


- Я знаю, що на вас чекають не лише нові класи, а й новий формат занять. Я завжди підтримую інновації, адже прагнення до інновацій дають можливість розвивати творчі здібності у кожного учня. Дуже важливо ставати на цей шлях. І у вас є ця можливість, - підкреслив міністр – Дуже важливо приділяти увагу інформатизації і комп’ютеризації. І , звісно, не можна не оцінити той вклад, який робить керівництво області та району, аби виконати цю програму. Адже в Чугуївському районі кожна школа має свій комп’ютерний клас. Це велике досягнення.

Під час святкової лінійки Михайло Добкін зазначив, що в Чугуївському районі нові школи не будували з часів Радянського Союзу.

- Діти - пріоритет державної політики. Діти повинні бути під пильною увагою керівників будь-якого рівня. А будівництво шкіл, комп'ютеризація, поліпшення матеріально-технічної бази - це інвестиції в майбутні покоління, які будуть прославляти нашу область і країну, - підкреслив губернатор.

Разом з Сергієм Черновим він подарував НВК сертифікат на тренажерний майданчик.

- Перше вересня – це свято, яке об’єднує усю сім’ю. Це свято дітей, свято батьків, свято учителів. Це свято, на яке ми всі чекаємо. І кожен з нас, коли приходить на Перше вересня, хоче бути дитиною, - сказав Сергій Чернов.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта