Шкільну революцію розпочали під Харковом

19.03.2013 13:39 Суспільство
http://yarreg.ru http://yarreg.ru
Голова Дергачівської райдержадміністрації Андрій Руденко розповів "СК" про реорганізацію та ущільнення шкіл у районі.

На його думку, якість освіти дітей залежить від учителів, які викладють професійно, тому голова РДА організував підвіз учнів з сільських шкіл, а незабаром перевізники обіцяють возити і харківських учителів до шкіл Дергачівщини.

– У школах відбувається програма ущільнення. Є школи, де навчається 50 учнів. Знайти спеціаліста, який якісно підготує учнів до ЗНО і вступу у виш, дуже важко, адже часто один учитель викладає декілька предметів. Наше завдання – підготувати транспорт, щоб возити дітей у ті школи, де є кваліфіковані спеціалісти, і відповідно ці школи ущільнювати. Багато людей не розуміють цього, але це необхідно. Також існує проблема з приїздом у школи вчителів із Харкова. Нам пішли на зустріч підприємці, які готові безкоштовно возити учителів. Крім того, ми розглядаємо можливість відновлення гуртожитків біля цих шкіл, щоб викладачі жили на місці у селах, таке бажання в них є. 

Вирішуємо проблему працевлаштування. Ми аналізуємо кількість мешканців Дергачівського району, наявних робочих місць, скільки ми можемо створити, скільки людей і на які робочі місця їздять працювати до Харкова. Одна зі сфер, де вже зараз можна створити нові робочі місця – це первинна сільгосппереробка. Ми зараз вивчаємо цей ринок, міркуємо, що можемо запропонувати підприємцям, щоб залучити в район інвестиції. Також ми плануємо оголосити конкурс на кращу пропозицію з розвитку Дергачівського району. Подивимось, що запропонують люди, особливо молодь.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №33 від 16.03.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта