Як харківські виші сприйняли підвищення прохідного балу ЗНО - коментарі ректорів

04.07.2012 12:49 Суспільство

Про підвищення мінімального прохідного балу тестування по профільному предмету зі 124 до 140 сьогодні протягом прес-туру розповіли ректори харківських вищих навчальних закладів.

Так, погляди щодо цьогорічного нововведення Міністерства освіти та наки у керівників вишів першої столиці розійшлися.

З одного боку, підвищення прохідного балу дасть змогу відібрати кращих студентів з вищим рівнем підготовки, здатних краще сприймати університетську науку. У той же час частина абітурієнтів просто не зможуть подати документи до інститутів та університетів, що у свою чергу уплине на кількість студентів.

- Прохідний бал 140 ввели без попереднього вивчення та експерименту. Школи та абітурієнти були до цього не готовими. До нас на хімічну спеціальність прийшла подавати документи дуже хороша дівчина. На жаль, по профільному предмету вона має лише 139,5 балів. Як би ми не хотіли її взяти, однак, зважаючи на новий бар'єр, зробити це ми не можемо, - говорить ректор Харківського національного педагогічного університету Іван Прокопенко.

За словами ректора Національного фармацевтичного університету Валентина Черних, підвищення прохідного балу без сумніву є позитивом. Адже тепер до вишів будуть приходити ще більш талановиті, розумні студенти.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта