Чернов виступив за зміни у структурі Верховної Ради

14.02.2014 15:26 Влада
http://www.visti.ks.ua http://www.visti.ks.ua

Голова Харківської обласної ради вважає, що у парламенті має працювати верхня та нижня палати.

Останнім часом в країні точаться дискусії з приводу того, чи потрібна Україні адміністративна реформа, зокрема федералізація. На думку голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, сьогодні зарано про це говорити.

Спочатку відповідні фахівці мають зібратися у закритому режимі і зважити всі за і проти. І вже з цим рішенням йти до людей.

У той же час Сергій Чернов зазначив, що сьогодні шляхом реформ необхідно прибрати з центральної політики ті питання, які роз’єднують країну, наприклад, мовне питання та вшанування героїв, і винести їх на регіональний рівень. Таку думку він висловив під час зустрічі з журналістами в рамках нового проекту “Чотири погляди” учора, 13 лютого.

А питання децентралізації влади мають бути вирішені на законодавчому рівні. Так, подальше реформування має відбуватися шляхом внесення змін до Конституції України. Проте це не має бути Закон 2004 року. Більше того, голова облради вважає, що та дискусія, яка сьогодні точиться навколо питання змін до головного Закону України, є не зовсім професійною.

- Політики, котрі говорять, що напишуть Конституцію за день-два чи за пару годин, - це страшні люди. До них треба відноситися, як до неадекватних людей, якого б вони рівня не були, - каже голова облради. - Для місцевого самоврядування і регіональної влади що в діючій Конституції, що в Конституції 2004 року нема того, що вимагає сьогодні життя.

Тож коли вноситимуться зміни до Конституції, представники регіональних органів влади ініціюватимуть створення в Україні двопалатного парламенту.

- В нижню палату обиратимуться депутати за пропорційною системою. А у верхню - за мажоритарною. Туди у рівній кількості мають увійти представники від усіх регіонів, аби лобіювати інтереси областей, блокувати законодавчі акти, які направлені на звуження повноважень регіонів, - сказав Сергій Чернов.


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта