День тиші сьогодні у Харкові. Адмінбудівлі охоронятимуть внутрішні війська

05.03.2014 07:01 Влада
http://mykharkov.info/ http://mykharkov.info/
У Харкові 5 березня оголошено «день тиші» без проведення акцій протесту

Про це повідомили в оргкомітеті місцевого Євромайдану. Це робиться для того, щоб уникнути очікуваних провокацій із боку проросійських чи російських активістів, пише Радіо Свобода.

Зокрема, сьогодні ввечері скасована щоденна зустріч біля пам’ятника Шевченку, людей закликали до «дня тиші».

Чи дотримаються мораторію проросійські й ліві громадські та політичні сили, наразі не відомо.

Як заявив новий голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, він вважає доцільним найближчі три дні дотримуватися мораторію на проведення масових акцій у Харкові.

«Ми вважаємо, що наймасовіші прояви сепаратизму будуть у Харкові в найближчі три дні. Зараз начебто і скасовані військові навчання в Росії, починає згасати напруженість у Криму, проте є оперативна інформація, яка свідчить: найближчі три – чотири дні ще можливі провокації», – сказав Балута.

Для дотримання повного мораторію на проведення масових протестних акцій можуть бути залучені суди, які ухвалять рішення про заборону мітингів, додав він.

За даними Ігоря Балути, на кордоні назад до Росії вже повернули майже сімдесят чоловіків. Завтра для посиленої охорони головних адміністративних будівель Харкова буде виділено додатковий полк внутрішніх військ – це рішення ухвалив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, коли проводив у Харкові нараду із силовиками.

Джерело: fakty.ictv
Автор: Администратор сайта