Депутати виходять із парламентської коаліції

17.02.2016 09:58 Влада
Фото: mignews.com Фото: mignews.com
Коаліція «Європейська Україна» перед загрозою розвалу.

Про вихід із парламентської більшості заявила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Про це вона повідомила 17 лютого в кулуарах ВР.

- У Верховній Раді відбулися екстраординарні події, коли все таємне стало явним. Наша фракція на засіданні прийняла єдино можливе рішення. Цей крок - вихід із коаліції,- сказала політик та закликала інших членів коаліції або окремих депутатів виходити з коаліції.

 Намір про вихід із коаліції має і фракція «Самопоміч». Її депутати проігнорували сьогоднішнє засідання парламенту. Натомість на засіданні фракції обговорюють свій вихід.

Петро Порошенко закликав Шокіна і Яценюка піти у відставку

Крім того, про вихід з коаліції заявив народний депутат Сергій Каплін. Нагадаємо, раніше з коаліції вийшла Радикальна партія Олега Ляшка.

Таким чином, якщо у Парламенті немає коаліційної більшості, його робота фактично припинеться. Україну чекатимуть нові парламентські перевибори. Відповідно до законодавства діяльність коаліції припиняється у разі "зменшення чисельного складу коаліції до кількості народних депутатів, меншої, ніж визначено Конституцією України, тобто менше, ніж 226 народних депутатів України". 

Довідка. Європейська Україна — коаліція політичних сил Верховної Ради України 8-го скликання, що була створена 27 листопада 2014 року. Об'єднувала 302 депутати (з часу створення до 1 вересня 2015 року) після 1 вересня налічувала 281 депутата. Входили Блок Петра Порошенка, Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», Народний фронт, Радикальна партія Олега Ляшка, "Самопоміч".

Максим Грек

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта