Суть закону про амністію. Умови для мітингувальників

30.01.2014 08:25 Влада
http://dt.ua/ http://dt.ua/
Рада прийняла амністію для всіх учасників вуличних зіткнень.

Народні депутати підтримали законопроект № 4021-3 " Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій , які мали місце під час проведення мирних зібрань". За відповідне рішення проголосували 232 народних депутатів з 226 необхідних, - повідомляє РБК-Україна.

Даний закон був прийнятий депутатами без обговорення, за що попередньо проголосувало 227 народних обранців.

За словами автора законопроекту - народного депутата від Партії регіонів Юрія Мірошниченка, законопроект готувався останні дві доби. У його підготовці брали участь експерти опозиційних фракцій і експерти адміністрації Президента України, Кабінету міністрів, а також члени фракцій.

- Законопроект передбачає, з одного боку, звільнення всіх адміністративних будівель, приміщень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, з іншого боку - мова йде про амністію людей, які сьогодні або проходять по якихось справах під слідством, або вже до них застосували санкції, - повідомив Мірошниченко.

Раніше було внесено ще три законопроекти, що передбачають зняття кримінальної відповідальності з учасників Евромайдана.

Зокрема, 27 січня в Раді було зареєстровано проект закону за № 4021 " Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час масових акцій протесту, авторства нардепа від фракції" Батьківщина " Леоніда Ємця.

Крім того, 29 січня нардепи від Партії регіонів Дмитро Шпенов та Віталій Журавський зареєстрували альтернативний проект закону під № 4021-1 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань”.

Також 29 січня зареєстровано альтернативний проект під № 4021-2 позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко.

Відзначимо, спікер Верховної Ради Володимир Рибак закрив позачергову сесію Верховної Ради VII скликання. Наступне засідання Ради відбудеться 4 лютого 2014
Звернемо увагу, сьогодні увечері Президент України Віктор Янукович попередив, що може підписати указ про дострокові вибори ВР, якщо ситуація не буде вирішена.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта