Закон про мови Віктору Януковичу допоможе розглянути робоча група

08.08.2012 09:09 Влада
Спеціальна робоча група займеться вдосконаленням Закону про мови.

Як повідомив Президент України Віктор Янукович, деякі зміни вже напрацьовані.

- Я багато працював із цим законом, і на сьогодні напрацьовані зміни. Я пропоную практично механізм внесення цих змін до закону, - зазначив Віктор Янукович.

- Вважаю, нам треба створити таку Робочу групу для того, щоб разом із Кабінетом Міністрів напрацювати Програму розвитку української мови, - сказав Глава держави.

За словами Президента, ця Робоча група також матиме змогу ініціювати зміни до законодавства про державну мовну політику з метою гарантування вільного розвитку, використання і захисту всіх рідних мов громадян нашої держави, виконання зобов'язань, взятих за міжнародними договорами України з цих питань, подальшого впровадження європейських стандартів у цій сфері, повідомляє сайт Президента України.

Глава держави також запропонував включити до складу Робочої групи авторів Закону «Про засади державної мовної політики» Вадима Колесніченка і Сергія Ківалова та разом із Групою сформувати Наглядову раду щодо гідного законодавчого забезпечення застосування мов в Україні, всебічного розвитку й функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя.

Автор: Менеджер сайта