Авантаж-Політехнік загострює боротьбу в баскетбольному чемпіонаті

09.04.2013 11:34 Спорт
БК «Авантаж-Політехнік» БК «Авантаж-Політехнік»
У поєдинках 16-го спареного туру баскетбольного чемпіонату України серед команд вищої ліги харківський «Авантаж-Політехнік» приймав на своєму майданчику БК «Кіровоград». 

У дебютному матчі «політехніки» подій не форсували, але гру тримали під контролем. До великої перерви підопічні Валентина Кулібаби забили сьомий команді чемпіонату на десять очок більше - 40:30. Відпочивши, господарі продовжили домінувати на майданчику і до кінця третьої чверті збільшили відрив у рахунку до вісімнадцяти балів.

Баскетболісти «Кіровограда» постаралися «показати зуби» в заключній десятихвилинці, яку вони виграли з різницею в два очки. Однак від поразки в матчі приїжджа команда врятуватися вже не змогла - 93:77 на користь «політехніків». 

У повторній зустрічі боротьби не вийшло зовсім. «Авантаж-Політехнік» одразу прийнявся за справу і на велику перерву пішов майже з двократною перевагою - 51:29. В заключні дві чверті харків'яни атакуючих оборотів не зменшували і, розмінявши на табло «гросмейстерські» сто очок, завершили матч переконливою перемогою з рахунком 105:84. 

П'ятдесят три очки за дві гри господарям майданчика приніс капітан «політехніків» Тимур Арабаджи. Ще п'ятдесят балів у кошик гостей закинув нападаючий харківської команди Антон Рочняк. 

У турнірній таблиці «Авантаж-Політехнік» залишився на другому місці, але при цьому впритул наблизився до лідера вищої ліги - севастопольського «Мусона». Різниця між першою та другою командою складає після шістнадцяти зіграних турів усього одне очко.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта