Еліна Світоліна обіграла першу ракетку планети

05.01.2017 11:30 Спорт
Фото: day.kyiv.ua Фото: day.kyiv.ua
Харківська тенисистка здолала першу ракетку планети Анжелік Кербер.

На шляху до зустрічі з найсильнішою тенісисткою планети Анжелік Кербер Еліна Світоліна з турніру в Брісбені вибила двох суперниць. Спершу, після зустрічі з харків'янкою, ракетку на цих змаганнях зачохлила переможниця минулої Олімпіади в Ріо Моніка Пуіг (2:0). А в 1/8 українка в напруженому поєдинку здолала американку Шелбі Роджерс (2:1).

З волі жереба суперницею Еліни у чвертьфіналі стала перша ракетка світу Анжелік Кербер. Всього спортсменки до цього поєдинку провели 8 поєдинків, з яких 5 перемог здобула німкеня. Остання зустріч цих тенісисток датована жовтнем минулого року, і тоді у двох сетах перемогла наша тенісистка. Українські вболівальники очікували, що і цього разу Еліна зуміє зробити приємну несподіванку своїм шанувальникам.

Першу партію Світоліна провела дуже впевнено. Вона зробила два брейки і лише раз віддала свою подачу. Як підсумок – 6:4 на користь харків'янки.

Еліна Світоліна виходить у чвертьфінал австралійського турніру

Як перший сет, так і другий Світоліна почала з брейку, але, на жаль, відразу ж віддала свою подачу. Далі Кербер виглядала трохи краще і зуміла взяти ще одну подачу суперниці, а за нею і сет – 6:3.

У третій партії першою віддала свою подачу Світоліна, але Еліна моментально зібралася і після наступного гейму рахунок знову став рівним 2:2. А під завісу партії Світоліна знову взяла подачу суперниці і довела сет до переможного кінця.

6:4; 3:6; 6:3 – Світоліна долає кращу тенісистку планети і виходить в півфінал, де її суперницею стане чешка Кароліна Плішкова. Матч запланований на завтра, 6 січня.

Володимир Олександров

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта