Еліна Світоліна перемогла в першому матчі на Вімблдоні

03.07.2017 15:18 Спорт
Фото: gotennis.ru Фото: gotennis.ru
Харківська тенісистка у двох сетах здолала австралійку Ешлі Барті.

Без огляду на те, що Еліна Світоліна посіяна під четвертим номером на Вімблдоні, в першому раунді їй дісталася серйозна суперниця, Ешлі Барті. Австралійка в цьому трав'яному сезоні демонструє непогані результати, діставшись до фіналу турніру в Бірмінгемі. На жаль, цього не можна сказати про Світоліну, яка після Ролана Гарроса на траві провела два матчі, один з яких програла. Плюс харків'янка отримала травму, яка ставила під сумнів її участь на Вімблдоні. Але все ж вона впоралася з негараздами і вийшла на матч 1/64 фіналу проти Барті.

До речі, у букмекерів фаворитом протистояння йшла Ешлі - коефіцієнт на неї був в районі 1,6, на Світоліну «відповідь» була близько 2,3. Це дуже дивно, якщо врахувати те, що харків'янка знаходиться на п'ятому місці світового рейтингу, в той час, як Барті перебуває в середині шостого десятка.

На Московському проспекті обмежать рух транспорту

Перший сет, як і матч в цілому, пройшов у впертій боротьбі. Початок стартової партії залишився за спортсменкою з Австралії. Вона зробила два брейки і віддала одну свою подачу. За рахунку 5:4 Барті подавала на сет, але Світоліна у вирішальний момент включилася на повну і зробила потрібний брейк. Потім відіграла брейк-пойнт і взяла подачу Барті. 7: 5 - перший сет залишився за Світоліною.

У наступній партії на корті знову спостерігалася рівна гра, спортсменки зробили по одному брейку, і доля сету вирішувалася на тай-брейку, який з рахунком 10:8 виграла наша тенісистка.

7:5; 7:6 - Еліна Світоліна здобуває важку перемогу в стартовому раунді Вімблдоні, і тепер в 1/32 зустрінеться з 37-річною італійкою Франческою Ск'явоне.

Савелій Мякушко


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта