Еліна Світоліна виходить у чвертьфінал австралійського турніру

03.01.2017 09:12 Спорт
Фото: sport.segodnya.ua Фото: sport.segodnya.ua
У трисетовому поєдинку харків'янка здолала американку Шелбі Роджерс.

Кілька днів тому почався новий тенісний сезон. І один з перших турнірів року зараз проходить в австралійському Брісбені, де бере участь харків'янка Еліна Світоліна. В 1/16 українка зустрілася з чемпіонкою останньої Олімпіади в Ріо Монікою Пуіг. Особливих клопотів 32-річна пуерторіканка завдати 14-й ракетці планети не зуміла, програвши обидва сети з однаковим рахунком 3:6.

Наступною суперницею нашої землячки стала американка Шелбі Роджерс. До цієї зустрічі тенісистки проводили тільки одне очне протистояння, яке завершилося на користь Еліни 2:1 (7:6; 4:6; 6:1). Передбачалося, що перша ракетка України досить легко розправиться з американкою, але, всупереч прогнозам, Шелбі вдалося добряче попсувати нерви іменитішій тенісистці.

Старт дебютної партії Еліна повністю провалила, віддавши перші чотири гейми. Після харків'янка пристосувалася і зробила рахунок 5:4 на свою користь. Ошелешена американка зуміла зрівняти рахунок, але у підсумку програла 5:7.

Початок другого сету знову залишився за американкою: Шелбі зробила два брейки, вела 3:0 і подавала. Потім Еліна брейканула Роджерс і взяла свою. За рахунку 2:3 на подачі Шелбі у Еліни було два брейк-поїнти, які вона не змогла реалізувати. Мабуть, це був переломний момент в партії, бо після цього Еліна віддала два наступні гейми і готувалася до напруженої третьої партії.

Дитину, яка заблукала шукали у Харкові

Еліна подавала першою, але, незважаючи на те, що Еліна взяла свої дві подачі і вела 2:1, ці три гейми пройшли досить напружено для Еліни. Але після Світоліна показала себе у всій красі: під нуль брейканула суперницю і впевнено взяла свою подачу і вже переконливо вела 4:1.

Роджерс, у свою чергу, не збиралася здаватися і несподівано зуміла відновити рівновагу в сеті – 4:4. Розв'язка партії виявилася дуже напруженою: тенісистки по черзі взяли свої подачі, і рахунок знову став рівним – 5:5. Еліна знову зуміла вийти вперед і з першого брейк-поїнта взяти найважливішу подачу суперниці.

7:5; 2:6; 7:5 – Світоліна здобуває важку перемогу і виходить у чвертьфінал, де її суперницею стане переможниця пари Кербер-Барті, які зіграють у найближчу ніч.

Володимир Олександров

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта