Фіналіст Кубка України визначився в Харкові

19.04.2018 10:30 Спорт
Фото: shakhtar.com Фото: shakhtar.com
За путівку у вирішальний матч турніру сперечалися донецький «Шахтар» і «Маріуполь».

Вчора, 18 квітня, в рамках півфіналу Кубка України на ОСК «Металіст» відбулося донбаське дербі — донецький «Шахтар» зустрічався з «Маріуполем». У цьому поєдинку головний тренер «гірників» Паулу Фонсека дав відпочити кільком основним виконавцям, що, втім, не завадило чинному чемпіону країни здобути розгромну перемогу.

Вже на 8-й хвилині Тайсон відмінним ударом зі штрафного вивів партнерів уперед. Номінальні господарі продовжували тримати в напрузі оборону скромного суперника, однак наступний гол в матчі організували саме маріупольці. На 22-й хвилині після помилки Андрія Пятова відзначився Ігор Тищенко. Пізніше, крім пропущеного м'яча, у Фонсеки з'явилася ще одна проблема — у верховому єдиноборстві із суперником травму отримав Дентіньо, який покинув поле на ношах. Бразильця змінив Марлос, і, як показав час, ця заміна стала відправною точкою «гірників» до розгромної перемоги. Ще до перерви натуралізований українець записав на свій рахунок «гол+пас». Спершу він замкнув передачу Миколи Матвієнка, а потім Тайсон, обігравшись з Марлосом, оформив дубль.

У другому таймі бенефіс Марлоса продовжився. Спершу він шикарною передачею вивів Ларрі Кайоде на воротаря — 4:1. А під завісу зустрічі, коли сивоволосий українець міг і сам забивати, відпасував на Івана Петряка, який знаходився перед порожніми воротам, — 5:1.

В іншому півфіналі київське «Динамо» на виїзді розгромило СК «Дніпро-1» (4:1).

 

Савелій Мякушко