Геліос знову зіграв по нулях

14.08.2012 06:01 Спорт
Геліос - Севастополь: нічия Геліос - Севастополь: нічия
У п’ятому турі першості України з футболу серед команд Першої ліги харківський «Геліос» на виїзді зустрічався з ПФК «Севастополь».

Кримчани, які ставлять перед собою завдання за підсумками нинішнього сезону нарешті повернутися до української Прем’єр-ліги, поєдинок розпочали дуже активно. Особливо небезпечними в їхньому виконанні були штрафні удари, але голкіпер «Геліоса» Денис Сидоренко на останньому рубежі грав надійно.

Гості в основному розраховували на контратаки, і така тактика майже принесла їм успіх на 15-й хвилині. Після навісу у воротарський майданчик господарів, ударом головою м’яч у сітку севастопольців відправив захисник «Геліоса» Сергій Борзенко. Однак головний суддя матчу киянин Микола Кривоносов взяття воріт скасував, зафіксувавши напад на воротаря кримчан Костянтина Махновського. Ще раз столичний рефері «зіграв» за господарів наприкінці першого тайму, коли зупинив вихід один на один з Махновським харківського півзахисника Сергія Герасимця через досить спірний офсайд.

Найбільш тривожні хвилини «Геліосу» довелося пережити на початку другого тайму, коли одна за одною атаки господарів поля завершувалися небезпечними ударами. Саме після однієї з таких атак блискавичну реакцію знову проявив Денис Сидоренко, відбивши м’яч, спрямований форвардом «Севастополя» у ворота харків’ян з близької відстані.

Наставнику «сонячних» Володимиру Шеховцову вдалося збити атакуючий запал кримчан за рахунок вчасно проведених замін. Ігор Тістик, Руслан Качур, Євген Лісіцин та Ігор Худобяк, які вийшли на поле в середині другого тайму, допомогли своїй команді відсунути гру від власних воріт. Наприкінці матчу Худобяк міг і зовсім стати головним героєм зустрічі, але його удару з гострого кута трохи не вистачило влучності. Намагався влаштувати останній штурм воріт гостей і ПФК «Севастополь». Однак пройти насичений харківський захист і втілити свою територіальну перевагу в забиті м’ячі у кримчан не вийшло. У підсумку нічия 0:0, яка стала для «Геліоса» другою поспіль у цьому чемпіонаті.

У минулому турі харків’яни також розійшлися безгольовою нічиєю в домашньому поєдинку з ФК «Полтава». Набравши після п’яти турів вісім очок, в турнірній таблиці підопічні Володимира Шеховцова займають зараз шосте місце. Одноосібним лідером Першої ліги залишається алчевська «Сталь», в активі якої дванадцять балів.
 Свій наступний поєдинок у рамках шостого туру української першості з футболу «Геліос» проведе в суботу 18-го серпня, коли на своєму полі «червоно-чорні» прийматимуть київську «Оболонь».

Олексій БІЛОБРОВКО, матеріал з газети "Слобідський край" №97 від 13.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта