Харківська тенісистка виграла турнір ITF у Туреччині

02.12.2013 07:51 Спорт
Фото:www.tennis.donetsk.ua Фото:www.tennis.donetsk.ua
В перший день зими харків’янка Альона Сотникова здобула перемогу на престижному жіночому турнірі ITF з призовим фондом 10 тисяч доларів, який проходив у турецькій Анталії.

У стартовому колі одиночного розряду Сотникова досить легко обіграла господарку кортів, туркеню Мелісу Атес у двох партіях - 6:0, 6:1. Не менш переконливою у 21-річної харків'янки вийшла й перемога в другому колі змагань, в якому вона перевела в розряд глядачів молдавську спортсменку Даніелу Чобану. Обидві партії завершилися на користь Альони з однаковим рахунком 6:1.

Практично без бою для Сотникової, яка була «посіяна» на турецький кортах під третім номером, пройшов і чвертьфінальний поєдинок проти росіянки Наталії Орлової. Перший сет харків'янка виграла з рахунком 6:4. А в другій партії, за рахунку 3:0 на користь Альони, її суперниця вирішила відмовитися від подальшої боротьби та покинула корт.

За вихід у фінал наша тенісистка зустрічалася з першою ракеткою турніру - Карін Моргошовой зі Словаччини. Саме цей півфінальний поєдинок став для Сотникової, мабуть, найбільш напруженим та непередбачуваним на цих змаганнях. Дебютний сет краще розіграла українка, завершивши його з позитивною для себе різницею в три гейми. Однак у наступній партії словацька спортсменка зуміла розгорнути гру на 180 градусів та вирівняти ситуацію на табло, вигравши другий сет з рахунком 6:1. Втім, розвинути цей успіх лідеру «посіву» Сотникова не дозволила. У третьому ігровому відрізку Альона відповіла суперниці тією ж «монетою». Проявивши максимальну концентрацію, вирішальну партію харків'янка завершила з все тим же рахунком 6:1, але тепер уже на свою користь.

Під диктовку Альони Сотникової розпочався і фінальний матч одиночного розряду, в якому вона розіграла титул з восьмою ракеткою турніру Анастасією Вдовенко з Молдови. Перший сет харків'янка виграла без «шуму та пилу» - 6:0. А от у другому сеті Вдовенко зуміла нав'язати боротьбу і протягом довгого часу в цьому ігровому відрізку суперниці зберігали практично рівні шанси на позитивний результат. Лише на тай-брейку удача та майстерність виявилися на стороні українки, яка «дотиснула» суперницю у заключному геймі - 7:6. У підсумку Альона Сотникова стала володарем головного призу та по праву опинилася на вершині нинішніх змагань у Анталії.

У кар'єрі харківської тенісистки це третя перемога на турнірах серії ITF в одиночному розряді. Причому друга, здобута харків’янкою в цьому сезоні. Нагадаємо, що наприкінці жовтня Сотникова вже виграла турнір ITF з аналогічним призовим фондом 10 тисяч доларів, який проходив у хорватському Дубровнику.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта