Харківські параолімпійці повернулись додому (ФОТО)

12.09.2012 09:02 Спорт

Сьогодні о 10 годині ранку перша столиця зустріла харківських параолімпійців на площі Конституції караваєм від Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса і квітами.

Слобожанський хліб із сіллю вручили трикратному чемпіону Параолімпіади, плавцю Максиму Вераксі. Він же пригостив караваєм решту 12 спортсменів.


Обласна та харківська влада приготувала для параолімпійців концерт. Репетиція танцівників харківської групи «Майданс» розпочалася ще за кілька годин до прибуття спортсменів. Сам же виступ тривав не більше 10 хвилин.


Харківські параолімпійці поділилися і своїми враженнями від змагань у Лондоні.

- На Олімпіаді нас дуже підтримували, виступи транслювали по усім каналам. Мені навіть здається, що плавання показували найбільше, - сказав Максим Веракса. - У мене були сильні суперники. Білоруси, росіяни сильно підтягнулися за останній час. Звичайно, і ми не стоїмо на місці, проте ще є над чим працювати. Перемога не далася легкою ціною. Це важка праця. Як би ми не радилися з тренером, не говорили, проте треба вставати й робити. Під лежачий камінь вода не тече.


На площу Конституції приїхали і родичі параолімпійців. Так, володарку трьох золотих медалей та одного срібла Наталю Пролагаєву зустрічали сини та мати. Родичі згадують, що дуже переживали за виступи Наталі, а коли вона взяла своє перше олімпійське золото діти навіть цілували екран телевізора.


- Удома, в Лозовій, люди зараз підходять до мене на вулиці, у магазині, на базарі. Питають як Наталя, вітають із перемогою, - говорить мати Наталі Прологаєвої Тамара Романенко. - Вона довго йшла до цієї перемоги. Не бачила своїх дітей, скучила за ними, а вони за нею. Це дуже важко.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта