Харківські плавці відзначилися на Кубку України

08.11.2013 07:57 Спорт
Фото: usf.org.ua Фото: usf.org.ua
Протягом трьох днів у Євпаторії проходили масштабні змагання Кубка України з плавання, участь у якому взяли понад триста спортсменів.

Ажіотаж був не випадковим. Національний кубковий турнір був заключним відбірковим етапом на чемпіонат Європи з плавання на короткій воді, що проходитиме в Данії в грудні цього року.

Конкуренція на водних доріжках євпаторійського басейну «Україна» виявилася досить солідною, проте вона не завадила харківським учасникам Кубка країни виграти вісім індивідуальних нагород. Три з них у жіночих видах програми завоювала 23-річна Дар'я Степанюк. Учасниця двох Олімпійських ігор виграла головний трофей у запливі на 50 метрів на спині. Перемога далася їй нелегко. Киянку Ірину Главник, яка стала срібним призером, Даша обійшла в підсумковому протоколі всього на одну соту секунди. Другим призером Степанюк стала на дистанціях 50 та 100 метрів вільним стилем.

Ще дві нагороди срібної проби до скарбнички харківської команди додала Ксенія Скрипель, яка фінішувала на другій позиції в запливах на 400 та 800 метрів вільним стилем.

Серед чоловіків високу марку харківської школи плавання на кубкових баталіях підтримали Ілля Тесленко, Кирило Швець та Максим Кріпак. Тесленко виборов «золото» вільним стилем на дистанції 200 метрів. У найближчих переслідувачів із Полтави та Запоріжжя він виграв на фініші півсекунди. Швець швидше за всіх подолав найдовшу на цих змаганнях дистанцію - 1500 метрів вільним стилем. На перемогу в запливі 200 метрів батерфляєм претендував і Кріпак. Але на заключному відрізку дистанції його обійшов Олександр Шульга з Кривого Рогу. Харків'янин, програвши чотири десяті секунди, в підсумку зайняв на подіумі друге місце.

У медальному заліку харківська команда посіла п'яте місце. Головною ж героїнею нинішніх змагань стала Ганна Дзеркаль із Соледара, яка виграла в Євпаторії сім нагород вищої проби та заробила при цьому 3500 тисячі гривень. Річ у тому, що крім медалей та дипломів кожен переможець запливів отримав від організаторів грошовий сертифікат на суму п’ятсот гривень.

Варто також відзначити, що цьогорічний Кубок України мав статус відкритого турніру. Крім спортсменів з двадцяти регіонів України боротьбу за медалі також повели плавці з Росії та Молдови. Причому Маргарита Нестерова з Бєлгорода зуміла завоювати в Криму відразу дві золоті медалі. Росіянка виграла запливи на 50 та 100 метрів вільним стилем - якраз тих дистанціях, де срібним призером стала наша Дар'я Степанюк.

Остаточний же список українських плавців, які у складі національної збірної відправляться до Данії на чемпіонат Європи, тренерська рада «синьо-жовтої» команди пообіцяла назвати найближчим часом.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта