Харківський "Локомотив" припинив боротьбу в Кубку ЄКВ

01.11.2013 16:18 Спорт
ВК "Локомотив" ВК "Локомотив"
«Залізничники» на домашню гру 1/16 фіналу волейбольного Кубка ЄКВ проти турецького клубу «Міллі Пьянго» виходили в статусі фаворита, маючи в запасі виїзну перемогу з рахунком 3:2.

Втім, повторна дуель півфіналістів минулорічного розіграшу другого за статусом європейського клубного турніру легкої прогулянки не обіцяла жодному із суперників, що вже наочно підтвердив стартовий сет. Лише у затяжній грі на «більше-менше» підопічні Юрія Філіппова змогли «дотиснути» гостей - 30:28.

На рівних команди розпочали й другий ігровий відрізок. Проте в середині партії турецька команда покращила свою гру на блоці, а в атаці чудово проявив себе македонський легіонер гостей Нікола Гйоргіев. В завершальній фазі партії волейболісти «Міллі Пьянго» відірвалися на чотири м'ячі - 20:16, що в підсумку і вирішило результат сету на їх користь - 25:22.

У третій партії гра «Локомотива» нарешті набула звичного вигляду. Самою помітною фігурою у господарів був новачок команди Леван Каландадзе, за активної участі якого харків'яни швидко пішли у відрив і до другої технічної перерви відірвалися на шість м'ячів. Надалі «залізничники» лише збільшили свою перевагу та, завершивши партію з різницею у вісім очок, повели в матчі - 2:1.

Остаточно вирішити долю двоматчевого протистояння на свою користь підопічні Юрія Філіппова могли у четвертій партії, по ходу якої вони лідирували з рахунком - 9:5, 10:7, 14:11. Наставник гостей спробував збити атакуючий запал харків'ян і взяв тайм - аут. У ході короткої бесіди він зумів «достукатися» до своїх гравців і вже на другу технічну перерву волейболісти «Міллі Пьянго» пішли із запасом в один м'яч. Головний «машиніст» «Локомотива» спробував виправити ситуацію за рахунок замін, але вихід «свіжих» Володимира Ковальчука та Юрія Томіна переломним у четвертій партії вже не став. Гості перемогли у, напевно, ключовій партії - 25:23, і таким чином, перевели гру на тай-брейк.

Укорочена п'ята партія також склалася на користь турецької команди. «Яничари» на куражі виграли її з перевагою у два очки.

У підсумку рахунок за сумою двох матчів став рівним і путівку в 1/8 фіналу Кубка Європейської Конфедерації Волейболу команди розіграли у вирішальному «золотому» сеті. І знову краще провели його гравці приїжджої команди. Після нічийних 7:7, турки почали поступово відриватися у рахунку і на фініш прийшли з гандикапом «плюс 3» - 15:12, залишивши, тим самим, «Локомотив» за бортом Кубка ЄКВ.

- Прикра поразка, тим більш, що у нас була хороша можливість закінчити матч на свою користь у четвертому сеті. Напевно виграти цю партію нам завадили, десь недостатність уваги та концентрації, а десь і недостатність характеру - взяти та забити цей вирішальний м'яч. Що стосується гри в «золотому» сеті - то це вже, як лотерея. Сьогодні в ній пощастило турецькій команді. До того ж, перед повторною грою в Харкові суперник значно підсилив склад, тому і матч вийшов таким напруженим. Але все ж таки, граючи в рідних стінах при своїх вболівальниках, потрібно діяти більш агресивно, в тому числі й на подачі. Будемо розбиратися та працювати над помилками, - зазначив після матчу наставник харків'ян Юрій Філіппов.

До речі, незважаючи на поразку та припинення боротьби в Кубку ЄКВ, єврокубкова компанія для «залізничників» у цьому сезоні ще не закінчена. Тепер харків'яни продовжать свої виступи у Кубку Виклику - третьому за рангом волейбольному континентальному турнірі.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта