Харківський плавець здобув ще одну паралімпійську медаль

13.09.2016 08:15 Спорт
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
Максим Кріпак виборов «срібло» на дистанції 100 м батефляєм

П’ятий день Паралімпійських ігр у Ріо приніс українській збірній ще 12 нагород: 4 золоті, 6 срібних та 2 бронзові. На п'єдестал пошани знову піднявся харківський плавець Максим Кріпак. На дистанції 100 м батерфляєм він прийшов другим, «золото» у його товариша по команді Дениса Дуброва.

«Срібло» стало четвертою нагородою завойованою Кріпаком у Ріо. У другий день змагань 21-річний харків’нин виборов «золото» на дистанції 50 м вільним стилем. Наступного дня хлопець поповнив скарбничку збірної ще одним паралімпійським «золотом». На цей раз харків’янину не було рівних на стометрівці на спині. В четвертий день змагань хлопець поповнив свою особисту колекцію нагород ще й «сріблом» в комплексному запливі на 200 метрів. Взагалі, фінальний фініш на цій дистанції став суто українським — наші плавці вибороли усі три медалі. Володарем «золота» й нового світового рекорду ( 2:06.87) став Денис Дубров. «Бронза» - на рахунку Дмитра Ванзенка.

ХАРКІВ'ЯНКА ЗАВОЮВАЛА «ЗОЛОТО» НА ПАРАЛІМПІАДІ

Нагадаємо, що в четвертий день змагань своє «золото» в скарбничку національної збірної принесла ще одна харків’янка Лейля Аджаметова. Лейля прийшла першою у фінальному забігу на стометрівці. Причому харків’янка також встановила світовий рекорд. Цікаво, що Лейля «перемогла» сама себе - покращила свій попередній рекорд - 11.79 (було — 11.86).

Юлія Міронюк

 

Автор: Администратор сайта